© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučkina pita z gobami in mocarelo

Bučkina pita z gobami in mocarelo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
buckina-pita-z-gobami-in-mocarelo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 žlici pesta iz sušenih paradižnikov
  • 400 g listnatega testa
  • 120 g mocarele
  • 100 g gobic
  • 1 bučka
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlički suhega origana
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici pesta iz sušenih paradižnikov
  • 400 g listnatega testa
  • 120 g mocarele
  • 100 g gobic
  • 1 bučka
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlički suhega origana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Mocarelo natrgamo na večje kose. Gobice očistimo in narežemo na tanke rezine. Bučke operemo in narežemo na tanke kolobarje.

2

Testo razvaljamo in razporedimo po pekaču tako, da mu naredimo 1 cm visok rob. Po dnu ga z vilicami na več mestih prebodemo; rob pri tem izpustimo. Testo premažemo s paradižnikovim pestom.

3

Testo obložimo z mocarelo, gobicami in bučkami. Nadev pokapljamo z oljem in ga začinimo z origanom, soljo in poprom. Pito pečemo 20 minut, da se testo dvigne in postane zlato rjave barve, nato jo narežemo in postrežemo s solato.

Pesto iz sušenih paradižnikov

150 g sušenih paradižnikov (vloženih v olju) osušimo, grobo nasekljamo in s 3 strtimi stroki česna in 0,5 dl oljčnega olja zmeljemo v mešalniku. V zmleto maso med mešanjem počasi prilijemo še 0,5 dl olja, da dobimo bolj gladek pesto. Po želji lahko v mešalnik dodamo tudi nekaj lističev bazilike in pest praženih pinjol. Solimo in popramo po okusu. V steklenem kozarcu za vlaganje lahko pesto, če ga prelijemo s tanko plastjo olja, v hladilniku hranimo več mesecev. Pesto lahko uporabimo tudi kot polivko za testenine; segrejemo ga in nekoliko razredčimo z vodo, v kateri so se kuhale testenine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.