© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bučkina pita z gobami in mocarelo

Bučkina pita z gobami in mocarelo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
buckina-pita-z-gobami-in-mocarelo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 žlici pesta iz sušenih paradižnikov
  • 400 g listnatega testa
  • 120 g mocarele
  • 100 g gobic
  • 1 bučka
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlički suhega origana
  • sol
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 2 žlici pesta iz sušenih paradižnikov
  • 400 g listnatega testa
  • 120 g mocarele
  • 100 g gobic
  • 1 bučka
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlički suhega origana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Mocarelo natrgamo na večje kose. Gobice očistimo in narežemo na tanke rezine. Bučke operemo in narežemo na tanke kolobarje.

2

Testo razvaljamo in razporedimo po pekaču tako, da mu naredimo 1 cm visok rob. Po dnu ga z vilicami na več mestih prebodemo; rob pri tem izpustimo. Testo premažemo s paradižnikovim pestom.

3

Testo obložimo z mocarelo, gobicami in bučkami. Nadev pokapljamo z oljem in ga začinimo z origanom, soljo in poprom. Pito pečemo 20 minut, da se testo dvigne in postane zlato rjave barve, nato jo narežemo in postrežemo s solato.

Pesto iz sušenih paradižnikov

150 g sušenih paradižnikov (vloženih v olju) osušimo, grobo nasekljamo in s 3 strtimi stroki česna in 0,5 dl oljčnega olja zmeljemo v mešalniku. V zmleto maso med mešanjem počasi prilijemo še 0,5 dl olja, da dobimo bolj gladek pesto. Po želji lahko v mešalnik dodamo tudi nekaj lističev bazilike in pest praženih pinjol. Solimo in popramo po okusu. V steklenem kozarcu za vlaganje lahko pesto, če ga prelijemo s tanko plastjo olja, v hladilniku hranimo več mesecev. Pesto lahko uporabimo tudi kot polivko za testenine; segrejemo ga in nekoliko razredčimo z vodo, v kateri so se kuhale testenine.

Priljubljeni recepti

Dvojna čokoladna torta

Preprosta poročna torta, okrašena z masleno kremo z belo čokolado

Srednje zahtevno

Čokoladne potičke

Srednje zahtevno

Morski sadeži v kremni juhi

Jed pripravite z mešanico morskih sadežev, ali pa izberite le svoje najljubše!

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.