© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Figovi vogalčki

Ti figovi vogalčki so vredni vsake minute pripravljanja!

Figovi vogalčki

Ti figovi vogalčki so vredni vsake minute pripravljanja!

Čas priprave 1 h 15 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 60–80 vogalčkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lo_Feigenecken_12-12_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 100 g masla
  • 300 g gladke moke
  • 140 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • ščepec nastrgane lupine neškropljene limone
  • 1 jajce
  • 1 žlica sladke smetane (če vzamemo manjše jajce)
  • 1 noževa konica pecilnega praška

obloga

  • 600 g suhih fig
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici ruma
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 100 g masla
  • 300 g gladke moke
  • 140 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • ščepec nastrgane lupine neškropljene limone
  • 1 jajce
  • 1 žlica sladke smetane (če vzamemo manjše jajce)
  • 1 noževa konica pecilnega praška

obloga

  • 600 g suhih fig
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici ruma

Postopek

1

Najprej pripravimo testo. Moki dodamo na koščke narezano maslo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor, limonovo lupinico in jajce (če vzamemo drobno jajce, dodamo še žlico sladke smetane). Vse sestavine zgnetemo v gladko testo. Na sobni temperaturi naj počiva približno pol ure.

2

Medtem pripravimo oblogo. S fig odstranimo peclje. Nato fige operemo, drobno nasekljamo ter jim dodamo sladkor v prahu, oba rumenjaka in rum. Sestavine zmešamo v mazavo maso.

3

Testo razvaljamo na papirju za peko približno pol centimetra debelo v pravokotnik 30 x 35 cm in ga skupaj s papirjem položimo na pekač.

4

Figovo maso enakomerno namažemo na testo in pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C približno 20 minut. Nekoliko ohlajeno testo (ohlaja naj se približno 5 minut) razrežemo z ostrim nožem na 4 x 4 cm velike kvadrate, ki jih potem diagonalno prerežemo.

Nasvet

Pri valjanju testa položimo pod peki papir kuhinjsko krpo, tako papir ne bo drsel po delovni površini. Nož med rezanjem figovega kolača pomakamo v hladno vodo. Če želimo, lahko vogalčke prevlečemo z glazuro v obliki mreže (na primer, da beljak zmešamo z 80 g sladkorja in kančkom ruma). Tako okrašeni vogalčki naj se sušijo približno 3 ure.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.