
Kaj boste skuhali danes?
Svinjski zrezki s hruškami in sirom z modro plesnijo
Čeprav se veliko ljudi izogiba "smrdljivemu" siru, v tej jedi enostavno ne sme manjkati!
Svinjski zrezki s hruškami in sirom z modro plesnijo
Čeprav se veliko ljudi izogiba "smrdljivemu" siru, v tej jedi enostavno ne sme manjkati!

Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 2 veliki hruški
- 1 vejica rožmarina
- 4 debelejši svinjski zrezki po pribl. 170 g
- 50 g sira z modro plesnijo
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 2 veliki hruški
- 1 vejica rožmarina
- 4 debelejši svinjski zrezki po pribl. 170 g
- 50 g sira z modro plesnijo
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in razrežemo na krhlje, neolupljene hruške razrežemo na četrtine in izrežemo peščišča. Rožmarinove iglice grobo nasekljamo, sir narežemo na kocke.
V pekač vlijemo žlico olja in ga na štedilniku segrejemo (uporabimo dve plošči), nato dodamo čebulo, hruške, večino rožmarina in rahlo solimo. Vse skupaj pražimo 5 minut, da se začne karamelizirati.
Vključimo žar v pečici. Svinjino solimo in popramo, jo razporedimo med čebulo in hruške ter na štedilniku pražimo 5 minut, da se lepo obarva in speče. Vmes jo enkrat obrnemo. Potresemo jo s preostalim rožmarinom in sirom, pekač postavimo v pečico pod vroči žar in pustimo toliko časa, da se sir stopi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Česnova majoneza (aïoli) z žafranom
Česnovo majonezo postrežemo ob dobrotah z žarom
Granola, pečena z javorovim sirupom
Sladek zajtrk, pri katerem za zdravo ravnotežje poskrbijo žitarice, hranljivi oreški in semena ter sadje, je eden od najboljših začetkov dneva. Domača granola bo prepričala tudi tiste, ki so do zdaj mislili, da kosmičev ne marajo!