Kaj boste skuhali danes?
Svinjski zrezki s hruškami in sirom z modro plesnijo
Čeprav se veliko ljudi izogiba "smrdljivemu" siru, v tej jedi enostavno ne sme manjkati!
Svinjski zrezki s hruškami in sirom z modro plesnijo
Čeprav se veliko ljudi izogiba "smrdljivemu" siru, v tej jedi enostavno ne sme manjkati!
Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 2 veliki hruški
- 1 vejica rožmarina
- 4 debelejši svinjski zrezki po pribl. 170 g
- 50 g sira z modro plesnijo
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 2 veliki hruški
- 1 vejica rožmarina
- 4 debelejši svinjski zrezki po pribl. 170 g
- 50 g sira z modro plesnijo
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in razrežemo na krhlje, neolupljene hruške razrežemo na četrtine in izrežemo peščišča. Rožmarinove iglice grobo nasekljamo, sir narežemo na kocke.
V pekač vlijemo žlico olja in ga na štedilniku segrejemo (uporabimo dve plošči), nato dodamo čebulo, hruške, večino rožmarina in rahlo solimo. Vse skupaj pražimo 5 minut, da se začne karamelizirati.
Vključimo žar v pečici. Svinjino solimo in popramo, jo razporedimo med čebulo in hruške ter na štedilniku pražimo 5 minut, da se lepo obarva in speče. Vmes jo enkrat obrnemo. Potresemo jo s preostalim rožmarinom in sirom, pekač postavimo v pečico pod vroči žar in pustimo toliko časa, da se sir stopi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere