Kaj boste skuhali danes?
Pečeno koščičasto sadje z vaniljo
Pečeno koščičasto sadje z vaniljo
Sestavine
- 170 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev strok
- 5 strokov kardamoma
- lupina in sok 1 limete
- 6 marelic
- 3 breskve
- 3 nektarine
- sladoled, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 170 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev strok
- 5 strokov kardamoma
- lupina in sok 1 limete
- 6 marelic
- 3 breskve
- 3 nektarine
- sladoled, ko postrežemo
Postopek
Sadje operemo, ga razpolovimo in odstranimo koščice. Breskve in nektarine narežemo na četrtine, marelice pa pustimo razpolovljene. Vaniljev strok razpolovimo.
Pečico segrejemo na 220 °C. Sladkor, vaniljev strok, kardamom, limetino lupino in sok damo v posodo kuhinjskega sekljalnika ali robota ter zmeljemo; to lahko naredimo tudi v tolkaču. Narezano sadje stresemo v nizek pekač in ga posujemo s sladkorno mešanico.
Pečemo 20 minut, da se sadje zmehča, vendar je še vedno čvrsto, iz sladkorja in sadnih sokov pa nastane sirupasta omaka. Postrežemo s sladoledom. Če nam kaj sladice ostane, jo shranimo v hladilniku za največ 2 dni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen brancin z zelenjavo
Fino kosilo brez naprezanja: brancina na enem pekaču združimo s krompirjem, papriko in olivami.
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano