
Kaj boste skuhali danes?
Pečeno koščičasto sadje z vaniljo
Pečeno koščičasto sadje z vaniljo

Sestavine
- 170 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev strok
- 5 strokov kardamoma
- lupina in sok 1 limete
- 6 marelic
- 3 breskve
- 3 nektarine
- sladoled, ko postrežemo

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.

Jesenske solate, ki nas nasitijo
Jesenske solate z bučo, rdečo peso, jabolki, oreščki žiti in drugimi jesenskimi dobrotami za hitre, krepke obroke, polne sezonskih okusov in topline.

Hrustljave palačinke s slanino in piščancem: kot kaneloni, a boljše
Kaj hitro se lahko zgodi, da bo naš recept za hrustljave palačinke zamenjal vašega za kanelone.
Sestavine
- 170 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev strok
- 5 strokov kardamoma
- lupina in sok 1 limete
- 6 marelic
- 3 breskve
- 3 nektarine
- sladoled, ko postrežemo
Postopek
Sadje operemo, ga razpolovimo in odstranimo koščice. Breskve in nektarine narežemo na četrtine, marelice pa pustimo razpolovljene. Vaniljev strok razpolovimo.
Pečico segrejemo na 220 °C. Sladkor, vaniljev strok, kardamom, limetino lupino in sok damo v posodo kuhinjskega sekljalnika ali robota ter zmeljemo; to lahko naredimo tudi v tolkaču. Narezano sadje stresemo v nizek pekač in ga posujemo s sladkorno mešanico.
Pečemo 20 minut, da se sadje zmehča, vendar je še vedno čvrsto, iz sladkorja in sadnih sokov pa nastane sirupasta omaka. Postrežemo s sladoledom. Če nam kaj sladice ostane, jo shranimo v hladilniku za največ 2 dni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec po lovsko s testeninskim rižkom
Piščanec se rad druži s testeninami in paradižnikom, v harmoniji pa je tudi z rdečim vinom in oljkami.
Lubenična »pica«
Sladka, osvežilna in tako vsestranska – to je lubenica, ki jo lahko z malo domišljije spremenimo v čudovite poletne jedi.