© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečeno koščičasto sadje z vaniljo

Pečeno koščičasto sadje z vaniljo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
peceno koscicasto sadje z vaniljo

Sestavine

  • 170 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev strok
  • 5 strokov kardamoma
  • lupina in sok 1 limete
  • 6 marelic
  • 3 breskve
  • 3 nektarine
  • sladoled, ko postrežemo

Sestavine

  • 170 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev strok
  • 5 strokov kardamoma
  • lupina in sok 1 limete
  • 6 marelic
  • 3 breskve
  • 3 nektarine
  • sladoled, ko postrežemo

Postopek

1

Sadje operemo, ga razpolovimo in odstranimo koščice. Breskve in nektarine narežemo na četrtine, marelice pa pustimo razpolovljene. Vaniljev strok razpolovimo.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Sladkor, vaniljev strok, kardamom, limetino lupino in sok damo v posodo kuhinjskega sekljalnika ali robota ter zmeljemo; to lahko naredimo tudi v tolkaču. Narezano sadje stresemo v nizek pekač in ga posujemo s sladkorno mešanico.

3

Pečemo 20 minut, da se sadje zmehča, vendar je še vedno čvrsto, iz sladkorja in sadnih sokov pa nastane sirupasta omaka. Postrežemo s sladoledom. Če nam kaj sladice ostane, jo shranimo v hladilniku za največ 2 dni.

Priljubljeni recepti

Piščanec po lovsko s testeninskim rižkom

Piščanec se rad druži s testeninami in paradižnikom, v harmoniji pa je tudi z rdečim vinom in oljkami.

1 h
Enostavno

Lubenična »pica«

Sladka, osvežilna in tako vsestranska – to je lubenica, ki jo lahko z malo domišljije spremenimo v čudovite poletne jedi.

10 min
Enostavno

Enostavna paelja

Paelja- španska tradicionalna jed

40 min
Enostavno

Sladke krhke kepice

Kepice idealne za pusta hrusta!

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.