© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeno koščičasto sadje z vaniljo

Pečeno koščičasto sadje z vaniljo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
peceno koscicasto sadje z vaniljo

Sestavine

  • 170 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev strok
  • 5 strokov kardamoma
  • lupina in sok 1 limete
  • 6 marelic
  • 3 breskve
  • 3 nektarine
  • sladoled, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 170 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev strok
  • 5 strokov kardamoma
  • lupina in sok 1 limete
  • 6 marelic
  • 3 breskve
  • 3 nektarine
  • sladoled, ko postrežemo

Postopek

1

Sadje operemo, ga razpolovimo in odstranimo koščice. Breskve in nektarine narežemo na četrtine, marelice pa pustimo razpolovljene. Vaniljev strok razpolovimo.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Sladkor, vaniljev strok, kardamom, limetino lupino in sok damo v posodo kuhinjskega sekljalnika ali robota ter zmeljemo; to lahko naredimo tudi v tolkaču. Narezano sadje stresemo v nizek pekač in ga posujemo s sladkorno mešanico.

3

Pečemo 20 minut, da se sadje zmehča, vendar je še vedno čvrsto, iz sladkorja in sadnih sokov pa nastane sirupasta omaka. Postrežemo s sladoledom. Če nam kaj sladice ostane, jo shranimo v hladilniku za največ 2 dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.