© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečeno koščičasto sadje z vaniljo

Pečeno koščičasto sadje z vaniljo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
peceno koscicasto sadje z vaniljo

Sestavine

  • 170 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev strok
  • 5 strokov kardamoma
  • lupina in sok 1 limete
  • 6 marelic
  • 3 breskve
  • 3 nektarine
  • sladoled, ko postrežemo

Sestavine

  • 170 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev strok
  • 5 strokov kardamoma
  • lupina in sok 1 limete
  • 6 marelic
  • 3 breskve
  • 3 nektarine
  • sladoled, ko postrežemo

Postopek

1

Sadje operemo, ga razpolovimo in odstranimo koščice. Breskve in nektarine narežemo na četrtine, marelice pa pustimo razpolovljene. Vaniljev strok razpolovimo.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Sladkor, vaniljev strok, kardamom, limetino lupino in sok damo v posodo kuhinjskega sekljalnika ali robota ter zmeljemo; to lahko naredimo tudi v tolkaču. Narezano sadje stresemo v nizek pekač in ga posujemo s sladkorno mešanico.

3

Pečemo 20 minut, da se sadje zmehča, vendar je še vedno čvrsto, iz sladkorja in sadnih sokov pa nastane sirupasta omaka. Postrežemo s sladoledom. Če nam kaj sladice ostane, jo shranimo v hladilniku za največ 2 dni.

Priljubljeni recepti

Ožgana hobotnica s čilijevo-limetino omako romesco

Ožgana hobotnica za posebne priložnosti

50 min
Enostavno

Daube provençale

Goveja enolončnica po provansalsko

Enostavno

Makove kocke iz kvašenega testa

Teh makovih kock bo zmanjkalo kot bi mignil!

45 min
Srednje zahtevno

Lešnikovo-čokoladna torta s kardamomom

Kardamom je rahlo pikantna, a sladkobna začimba iz Indije.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.