© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrustljave puranje palčke z avokadovo pomako

S panado iz ovsenih kosmičev

Hrustljave puranje palčke z avokadovo pomako

S panado iz ovsenih kosmičev

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hrustljave-puranje-palcke-z-avokadovo-pomako_558x620_acf_cropped

Puran v panadi iz ovsenih kosmičev z zelišči in parmezanom, za zraven pa pripravimo pomako iz fižola in avokada.

Sestavine

  • 350 g puranjih prsi
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • 15 g naribanega parmezana
  • ½ žličke posušenega timijana
  • ½ žličke posušenega origana
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 veliko jajce
  • sol
  • poper
  • poljubna zelenjava za prilogo

pomaka

  • 180 g kuhanega belega maslenega fižola
  • 1 majhen avokado
  • 4 mlade čebulice
  • sok in lupinica 1 limete
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 350 g puranjih prsi
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • 15 g naribanega parmezana
  • ½ žličke posušenega timijana
  • ½ žličke posušenega origana
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 veliko jajce
  • sol
  • poper
  • poljubna zelenjava za prilogo

pomaka

  • 180 g kuhanega belega maslenega fižola
  • 1 majhen avokado
  • 4 mlade čebulice
  • sok in lupinica 1 limete

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Kosmiče v plitki skledi zmešamo s parmezanom, zelišči in začimbami. Puranje prsi narežemo na debele trakove, jih posolimo in popramo. Jajce stepemo in vanj pomočimo puranje trakove, nato pa jih povaljamo v začinjenih kosmičih. Puranje palčke položimo na pekač tako, da je med njimi dovolj prostora, in pečemo 12 minut.

2

Medtem odcedimo fižol, avokado olupimo in mu odstranimo koščico, čebulico pa očistimo in nasekljamo. Nato fižol, avokado, čebulo, sok in lupino limete damo v skledo, začinimo s soljo, premešamo in s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko maso.

3

Puranje palčke lahko jemo tople ali hladne. Postrežemo jih s pripravljeno pomako in poljubno svežo zelenjavo. Mi smo izbrali češnjeve paradižnike in liste mešane solate ter prilogo popestrili s semeni granatnega jabolka.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.