
Kaj boste skuhali danes?
Hrustljave puranje palčke z avokadovo pomako
S panado iz ovsenih kosmičev
Hrustljave puranje palčke z avokadovo pomako
S panado iz ovsenih kosmičev

Puran v panadi iz ovsenih kosmičev z zelišči in parmezanom, za zraven pa pripravimo pomako iz fižola in avokada.
Sestavine
- 350 g puranjih prsi
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 15 g naribanega parmezana
- ½ žličke posušenega timijana
- ½ žličke posušenega origana
- 1 žlička mlete paprike
- 1 veliko jajce
- sol
- poper
- poljubna zelenjava za prilogo
pomaka
- 180 g kuhanega belega maslenega fižola
- 1 majhen avokado
- 4 mlade čebulice
- sok in lupinica 1 limete

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 350 g puranjih prsi
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 15 g naribanega parmezana
- ½ žličke posušenega timijana
- ½ žličke posušenega origana
- 1 žlička mlete paprike
- 1 veliko jajce
- sol
- poper
- poljubna zelenjava za prilogo
pomaka
- 180 g kuhanega belega maslenega fižola
- 1 majhen avokado
- 4 mlade čebulice
- sok in lupinica 1 limete
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Kosmiče v plitki skledi zmešamo s parmezanom, zelišči in začimbami. Puranje prsi narežemo na debele trakove, jih posolimo in popramo. Jajce stepemo in vanj pomočimo puranje trakove, nato pa jih povaljamo v začinjenih kosmičih. Puranje palčke položimo na pekač tako, da je med njimi dovolj prostora, in pečemo 12 minut.
Medtem odcedimo fižol, avokado olupimo in mu odstranimo koščico, čebulico pa očistimo in nasekljamo. Nato fižol, avokado, čebulo, sok in lupino limete damo v skledo, začinimo s soljo, premešamo in s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko maso.
Puranje palčke lahko jemo tople ali hladne. Postrežemo jih s pripravljeno pomako in poljubno svežo zelenjavo. Mi smo izbrali češnjeve paradižnike in liste mešane solate ter prilogo popestrili s semeni granatnega jabolka.
Priljubljeni recepti
Sirov kolač s češnjevim džemom
Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer
Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci
Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.