
Kaj boste skuhali danes?
Limonov cheesecake
Limonov cheesecake

Sestavine
podlaga
- 225 g piškotov, najbolje »digestive«
- 100 g stopljenega masla
nadev
- 250 g maskarponeja
- 600 g kremnega sira
- 2 jajci
- 2 rumenjaka
- lupinica 3 limon
- 4 žlice moke
- 175 g sladkorja
premaz in okras
- 1,5 dl kisle smetane
- 3 žlice limonove kreme ali marmelade
- pest malin (po želji)

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
podlaga
- 225 g piškotov, najbolje »digestive«
- 100 g stopljenega masla
nadev
- 250 g maskarponeja
- 600 g kremnega sira
- 2 jajci
- 2 rumenjaka
- lupinica 3 limon
- 4 žlice moke
- 175 g sladkorja
premaz in okras
- 1,5 dl kisle smetane
- 3 žlice limonove kreme ali marmelade
- pest malin (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Dno modela za torte premera 23 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote damo v multipraktik in jih zmeljemo v fine drobtine, nato jih zmešamo s stopljenim maslom. Piškotno mešanico enakomerno razporedimo po dnu modela, dobro pritisnemo in postavimo v hladilnik.
V veliki skledi dobro z mešamo v se sestavine za nadev, maso prelijemo v model in pečemo 35 do 40 minut, da je torta pečena, a še malce mehka.
V veliki skledi dobro z mešamo v se sestavine za nadev, maso prelijemo v model in pečemo 35 do 40 minut, da je torta pečena, a še malce mehka.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečeni jajčevci z govedino in parmezanom
Odlična jed z jajčevci za spomin na poletje
Borovničeva kupa z vaniljevo kremo
Imenitna kremasta zloženka – najboljša je z gozdnimi borovnicami!
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek