© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonov cheesecake

Limonov cheesecake

Čas priprave 50 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Posnetek zaslona 2023-04-29 115840

Sestavine

podlaga

  • 225 g piškotov, najbolje »digestive«
  • 100 g stopljenega masla

nadev

  • 250 g maskarponeja
  • 600 g kremnega sira
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • lupinica 3 limon
  • 4 žlice moke
  • 175 g sladkorja

premaz in okras

  • 1,5 dl kisle smetane
  • 3 žlice limonove kreme ali marmelade
  • pest malin (po želji)
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

podlaga

  • 225 g piškotov, najbolje »digestive«
  • 100 g stopljenega masla

nadev

  • 250 g maskarponeja
  • 600 g kremnega sira
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • lupinica 3 limon
  • 4 žlice moke
  • 175 g sladkorja

premaz in okras

  • 1,5 dl kisle smetane
  • 3 žlice limonove kreme ali marmelade
  • pest malin (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Dno modela za torte premera 23 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote damo v multipraktik in jih zmeljemo v fine drobtine, nato jih zmešamo s stopljenim maslom. Piškotno mešanico enakomerno razporedimo po dnu modela, dobro pritisnemo in postavimo v hladilnik.

2

V veliki skledi dobro z mešamo v se sestavine za nadev, maso prelijemo v model in pečemo 35 do 40 minut, da je torta pečena, a še malce mehka.

3

V veliki skledi dobro z mešamo v se sestavine za nadev, maso prelijemo v model in pečemo 35 do 40 minut, da je torta pečena, a še malce mehka.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.