© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonov cheesecake

Limonov cheesecake

Čas priprave 50 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Posnetek zaslona 2023-04-29 115840

Sestavine

podlaga

  • 225 g piškotov, najbolje »digestive«
  • 100 g stopljenega masla

nadev

  • 250 g maskarponeja
  • 600 g kremnega sira
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • lupinica 3 limon
  • 4 žlice moke
  • 175 g sladkorja

premaz in okras

  • 1,5 dl kisle smetane
  • 3 žlice limonove kreme ali marmelade
  • pest malin (po želji)
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

podlaga

  • 225 g piškotov, najbolje »digestive«
  • 100 g stopljenega masla

nadev

  • 250 g maskarponeja
  • 600 g kremnega sira
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • lupinica 3 limon
  • 4 žlice moke
  • 175 g sladkorja

premaz in okras

  • 1,5 dl kisle smetane
  • 3 žlice limonove kreme ali marmelade
  • pest malin (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Dno modela za torte premera 23 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote damo v multipraktik in jih zmeljemo v fine drobtine, nato jih zmešamo s stopljenim maslom. Piškotno mešanico enakomerno razporedimo po dnu modela, dobro pritisnemo in postavimo v hladilnik.

2

V veliki skledi dobro z mešamo v se sestavine za nadev, maso prelijemo v model in pečemo 35 do 40 minut, da je torta pečena, a še malce mehka.

3

V veliki skledi dobro z mešamo v se sestavine za nadev, maso prelijemo v model in pečemo 35 do 40 minut, da je torta pečena, a še malce mehka.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.