© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Limonov cheesecake

Limonov cheesecake

Čas priprave 50 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Posnetek zaslona 2023-04-29 115840

Sestavine

podlaga

  • 225 g piškotov, najbolje »digestive«
  • 100 g stopljenega masla

nadev

  • 250 g maskarponeja
  • 600 g kremnega sira
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • lupinica 3 limon
  • 4 žlice moke
  • 175 g sladkorja

premaz in okras

  • 1,5 dl kisle smetane
  • 3 žlice limonove kreme ali marmelade
  • pest malin (po želji)

Sestavine

podlaga

  • 225 g piškotov, najbolje »digestive«
  • 100 g stopljenega masla

nadev

  • 250 g maskarponeja
  • 600 g kremnega sira
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • lupinica 3 limon
  • 4 žlice moke
  • 175 g sladkorja

premaz in okras

  • 1,5 dl kisle smetane
  • 3 žlice limonove kreme ali marmelade
  • pest malin (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Dno modela za torte premera 23 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote damo v multipraktik in jih zmeljemo v fine drobtine, nato jih zmešamo s stopljenim maslom. Piškotno mešanico enakomerno razporedimo po dnu modela, dobro pritisnemo in postavimo v hladilnik.

2

V veliki skledi dobro z mešamo v se sestavine za nadev, maso prelijemo v model in pečemo 35 do 40 minut, da je torta pečena, a še malce mehka.

3

V veliki skledi dobro z mešamo v se sestavine za nadev, maso prelijemo v model in pečemo 35 do 40 minut, da je torta pečena, a še malce mehka.

Priljubljeni recepti

Zapečeni jajčevci z govedino in parmezanom

Odlična jed z jajčevci za spomin na poletje

2 h 10 min
Enostavno

Figovi vogalčki

Ti figovi vogalčki so vredni vsake minute pripravljanja!

1 h 15 min
Enostavno

Borovničeva kupa z vaniljevo kremo

Imenitna kremasta zloženka – najboljša je z gozdnimi borovnicami!

1 h
Srednje zahtevno

Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom

Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.