© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Enostavne pečene hruške z amaretti

Sladica, ki bo hitro postala vaša najljubša jesenska izbira.

Enostavne pečene hruške z amaretti

Sladica, ki bo hitro postala vaša najljubša jesenska izbira.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI731508@EasyBakedPears_012_558x620_acf_cropped_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 zrele hruške
  • 100 g rikote
  • ½ žličke cimeta
  • 8 krhkih mandljevih piškotov (amarettov)
  • tekoči med, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 4 zrele hruške
  • 100 g rikote
  • ½ žličke cimeta
  • 8 krhkih mandljevih piškotov (amarettov)
  • tekoči med, ko postrežemo

Postopek

1

Hruške podolgem razpolovimo in jih razporedimo po večjem pekaču. S čajno žličko jim odstranimo peščišče in v sredino vsake naredimo vdolbino. Če so hruške čvrste, bomo za to morda potrebovali oster nož. Vsako vdolbino napolnimo z zvrhano čajno žličko rikote, nato pa jih potresemo s cimetom in pokapamo z nekaj medu.

2

Pečico segrejemo n a 190 °C in hruške pečemo 10 minut. Piškote damo v vrečko za zamrzovanje in jih z valjarjem zdrobimo v grobe drobtine. Ko hruške vzamemo iz pečice, jih potresemo s piškotnimi drobtinami, nato pa jih vrnemo v pečico za 10 minut oziroma za tako dolgo, da se zmehčajo, drobtine pa se zlato zapečejo. Tik preden postrežemo, hruške pokapamo z medom.

Različica z vloženimi hruškami

Odcedimo 800 g vloženih hrušk; nekaj soka shranimo. Hruške grobo narežemo in jih v večji servirni skledi zmešamo z medom in 6 amaretti. Prelijemo z malce prihranjenega soka in potresemo s cimetom. Na vse skupaj z žlico nadevamo 6 dl jajčne kreme. 100 g rikote in 1,5 dl sladke smetane stepemo in po okusu dodajamo sladkor v prahu, nato pa mešanico nadevamo na plast jajčne kreme. Potresemo s preostalimi zdrobljenimi piškoti.

Jajčna krema

V kozici segrejemo 5 dl mleka in ga tik preden zavre, odstavimo. V skledi stepemo 4 rumenjake, 50 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 2 žlici koruznega škroba in 1 žlico bele moke. Mešanici počasi dodajamo mleko in pri tem ves čas stepamo. Vse skupaj vlijemo nazaj v kozico in na nizki temperaturi počasi segrevamo ter mešamo približno 5 minut. Ko se bo jajčna krema začela gostiti, jo odstavimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.