© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Enostavne pečene hruške z amaretti

Sladica, ki bo hitro postala vaša najljubša jesenska izbira.

Enostavne pečene hruške z amaretti

Sladica, ki bo hitro postala vaša najljubša jesenska izbira.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI731508@EasyBakedPears_012_558x620_acf_cropped_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 zrele hruške
  • 100 g rikote
  • ½ žličke cimeta
  • 8 krhkih mandljevih piškotov (amarettov)
  • tekoči med, ko postrežemo

Sestavine

  • 4 zrele hruške
  • 100 g rikote
  • ½ žličke cimeta
  • 8 krhkih mandljevih piškotov (amarettov)
  • tekoči med, ko postrežemo

Postopek

1

Hruške podolgem razpolovimo in jih razporedimo po večjem pekaču. S čajno žličko jim odstranimo peščišče in v sredino vsake naredimo vdolbino. Če so hruške čvrste, bomo za to morda potrebovali oster nož. Vsako vdolbino napolnimo z zvrhano čajno žličko rikote, nato pa jih potresemo s cimetom in pokapamo z nekaj medu.

2

Pečico segrejemo n a 190 °C in hruške pečemo 10 minut. Piškote damo v vrečko za zamrzovanje in jih z valjarjem zdrobimo v grobe drobtine. Ko hruške vzamemo iz pečice, jih potresemo s piškotnimi drobtinami, nato pa jih vrnemo v pečico za 10 minut oziroma za tako dolgo, da se zmehčajo, drobtine pa se zlato zapečejo. Tik preden postrežemo, hruške pokapamo z medom.

Različica z vloženimi hruškami

Odcedimo 800 g vloženih hrušk; nekaj soka shranimo. Hruške grobo narežemo in jih v večji servirni skledi zmešamo z medom in 6 amaretti. Prelijemo z malce prihranjenega soka in potresemo s cimetom. Na vse skupaj z žlico nadevamo 6 dl jajčne kreme. 100 g rikote in 1,5 dl sladke smetane stepemo in po okusu dodajamo sladkor v prahu, nato pa mešanico nadevamo na plast jajčne kreme. Potresemo s preostalimi zdrobljenimi piškoti.

Jajčna krema

V kozici segrejemo 5 dl mleka in ga tik preden zavre, odstavimo. V skledi stepemo 4 rumenjake, 50 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 2 žlici koruznega škroba in 1 žlico bele moke. Mešanici počasi dodajamo mleko in pri tem ves čas stepamo. Vse skupaj vlijemo nazaj v kozico in na nizki temperaturi počasi segrevamo ter mešamo približno 5 minut. Ko se bo jajčna krema začela gostiti, jo odstavimo.

Priljubljeni recepti

Sladoledna terina

Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.

25 min
Enostavno

Vaniljevi piščančki na palčki

Piščančki na palčki so različica priljubljenih tortic na palčki. Pripravite jih lahko za gregorjevo, veliko noč ali kar tako. Z veseljem bodo pomagali tudi otroci.

Srednje zahtevno

Pečena račka z ringloji

3 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.