© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Medeni čokoladni namaz

Medeni čokoladni namaz

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina cca 1 liter
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
DSCF1993

Sestavine

  • 150 g mlečne čokolade
  • 100 g temne čokolade s pribl. 60 % kakava
  • 210 g sladke smetane
  • 1/2 vaniljevega stroka
  • 135 g medu
  • ščep soli
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 150 g mlečne čokolade
  • 100 g temne čokolade s pribl. 60 % kakava
  • 210 g sladke smetane
  • 1/2 vaniljevega stroka
  • 135 g medu
  • ščep soli

Postopek

1

Čokoladi nasekljamo. V kozico nalijemo smetano, dodamo razprto polovico vaniljevega stroka in počasi zavremo. Kozico odstavimo, pokrijemo in pustimo nekaj minut, nato strok vzamemo iz smetane in vanjo postrgamo semena.

2

Čokolado prelijemo z vrelo vaniljevo smetano in gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Nato v maso nežno vmešamo še med in sol, da je gladka in mazava. Nalijemo jo v kozarec z navojnim pokrovčkom in shranimo v hladilnik, kjer se obdrži do 10 dni.

Nasvet

Recept za čokoladni kruh, s katerim bo ta namaz še posebno odličen, poiščite v naši uspešnici Čokolada, ki smo jo pripravili z mojstrom priprave slaščic, Gorazdom Potočnikom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.