
Kaj boste skuhali danes?
Medeni čokoladni namaz
Medeni čokoladni namaz

Sestavine
- 150 g mlečne čokolade
- 100 g temne čokolade s pribl. 60 % kakava
- 210 g sladke smetane
- 1/2 vaniljevega stroka
- 135 g medu
- ščep soli

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 150 g mlečne čokolade
- 100 g temne čokolade s pribl. 60 % kakava
- 210 g sladke smetane
- 1/2 vaniljevega stroka
- 135 g medu
- ščep soli
Postopek
Čokoladi nasekljamo. V kozico nalijemo smetano, dodamo razprto polovico vaniljevega stroka in počasi zavremo. Kozico odstavimo, pokrijemo in pustimo nekaj minut, nato strok vzamemo iz smetane in vanjo postrgamo semena.
Čokolado prelijemo z vrelo vaniljevo smetano in gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Nato v maso nežno vmešamo še med in sol, da je gladka in mazava. Nalijemo jo v kozarec z navojnim pokrovčkom in shranimo v hladilnik, kjer se obdrži do 10 dni.
Nasvet
Recept za čokoladni kruh, s katerim bo ta namaz še posebno odličen, poiščite v naši uspešnici Čokolada, ki smo jo pripravili z mojstrom priprave slaščic, Gorazdom Potočnikom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine s sardinami in hrustljavimi peteršiljevimi drobtinami
Čokoladna krema z jogurtom
Odlična lažja različica čokoladnega moussa, ki z domiselno postrežbo sladokusce prepriča že na prvi pogled
Martinova rižota z rdečim vinom, raco in gobami
Martinova pojedina je lahko tudi malce manj klasična