Nasveti

Mehiški piščanec v voku

Lara Jelen
27. 1. 2024, 08.00
Deli članek:

Tokrat smo pokukali v kuhinjo Challeta Salleta in ugotovili, da ne navdušuje zgolj s svojimi rimami, temveč tudi s pripravo okusnih obrokov. Zaupal nam je svoj recept za mehiškega piščanca z veliko zelenjave iz voka.

Shutterstock, osebni arhiv
Mehiški piščanec v voku

Sestavine

  • piščančje prsi
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 čebula
  • 1 bučka
  • 2 korena
  • 1 por
  • 1 vložena koruza
  • začimbna mešanica po okusu (mleta paprika, mlet česen, črni poper, kajenski poper, koriander, kurkuma in koromač)
  • malo timijana, rožmarina in origana
  • sol
  • riž ali tortilje (za prilogo)

Priprava
1. Zelenjavo in meso narežemo na trakce. Zelenjavo položimo v ogret vok po naslednjem vrstnem redu: čebula, korenje, paprike, por, koruza in bučka.
2. Meso začinimo in spečemo v drugi posodi. Z začimbno mešanico (lahko jo kupimo ali naredimo sami) začinimo tudi zelenjavo v voku.
3. Ko se meso speče, ga damo v vok z zelenjavo ter vse skupaj mešamo in kuhamo še 2 minuti. Za prilogo postrežemo riž, lahko pa tudi tortilje.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 4., 23. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Zanimivosti

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov