Sestavine
- piščančje prsi
- 1 zelena paprika
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 čebula
- 1 bučka
- 2 korena
- 1 por
- 1 vložena koruza
- začimbna mešanica po okusu (mleta paprika, mlet česen, črni poper, kajenski poper, koriander, kurkuma in koromač)
- malo timijana, rožmarina in origana
- sol
- riž ali tortilje (za prilogo)
Priprava
1. Zelenjavo in meso narežemo na trakce. Zelenjavo položimo v ogret vok po naslednjem vrstnem redu: čebula, korenje, paprike, por, koruza in bučka.
2. Meso začinimo in spečemo v drugi posodi. Z začimbno mešanico (lahko jo kupimo ali naredimo sami) začinimo tudi zelenjavo v voku.
3. Ko se meso speče, ga damo v vok z zelenjavo ter vse skupaj mešamo in kuhamo še 2 minuti. Za prilogo postrežemo riž, lahko pa tudi tortilje.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 4., 23. januar, 2024.