Krompirjev lonec z bučo
Buče niso le lepe, temveč tudi okusne, in prej ali slej jih uporabimo tudi za pripravo najrazličnejših jedi.

Za 3 osebe
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 30 minut
Sestavine:
2 čebuli
1 strok česna
400 g buče hokaido
400 g krompirja
150 g očiščenih špinačnih listov
1 žlica olja
pol žlice masla
pol litra bistre zelenjavne juhe (iz kocke) ali jušne osnove
pol rdečega čilija
4 vejice peteršilja
30 g soljenih mandljev
1 žlička naribane limonine lupinice (bio)
sol
poper
ščep sladkorja
za noževo konico mletega cimeta
Priprava:
Čebuli in česen olupimo ter na drobno sesekljamo. Očistimo bučo (odstranimo ji semenje in oplodje) in jo narežemo na 2 cm velike kocke. Olupimo krompir in ga narežemo na 2 cm velike koščke. Umijemo špinačo, jo dobro odcedimo in na grobo sesekljamo. V kozici segrejemo pol žlice masla in 1 žlico olja. Na zmernem ognju mešamo in pražimo čebulo ter česen 2 minuti. Dodamo bučo in krompir ter pražimo še 4 minute. Zalijemo s pol litra zelenjavne juhe. Ko juha zavre, pokrijemo kozico in dušimo jed na zmernem ognju 20 minut. Čili očistimo in na drobno zrežemo. Sesekljamo peteršiljeve lističe. Sesekljamo soljene mandlje. V skodelici pomešamo čili, peteršilj mandlje in naribano limonino lupinico. V enolončnico damo špinačo in premešamo. Pustimo, da jed še enkrat prevre. Solimo, popramo in zaokrožimo okus s cimetom ter ščepcem sladkorja. Potresemo z mešanico čilija, mandljev in peteršilja ter ponudimo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se