Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelenjavni napitki za več energije in zdravja


Renata Ucman
12. 10. 2015, 23.16
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Milan Jakič, ki sokove pripravlja vrsto let in si je z njimi tudi zelo izboljšal zdravje, nam je povedal, kaj vse je pomembno za njihovo pravilno pripravo in uživanje, da bodo kar najbolj podprli naše zdravje.

jakic_milan_sokovi2.jpg

Sveže iztisnjeni sokovi iz raznovrstne zelenjave nam vračajo energijo, izboljšujejo počutje, krepijo vitalnost in zdravje. Ker so bogati z vitamini, minerali, encimi in drugimi za zdravje koristnimi snovmi, veljajo za pravi življenjski napoj. Tudi številne sodobne klinike po svetu so jih uvedle v svoje programe zdravljenja. 
»Za pripravo sveže iztisnjenih zelenjavnih sokov naj bo vsa zelenjava čim bolj naravno pridelana, sveža, neškropljena, po možnosti z domačega vrta. Priporočam tudi sočenje svežega užitnega divjega zelenja iz narave. Uporabljamo le tisto užitno zelenje iz narave, ki ga poznamo. Zelenjavo pred vsakim sočenjem temeljito očistimo oziroma operemo. Korenine, ki jih prav tako lahko sočimo, je treba skrtačiti in umiti. Korenja, rdeče pese, ingverja, topinamburja ne lupimo,« je povedal Milan Jakič, ki si je z zelenjavnimi sokovi odpravil sladkorno bolezen tipa 2, previsok krvni tlak, previsok holesterol, išias ter si nasploh močno okrepil imunski sistem.

Članek preberite v Zarji, št. 17, 13.10.2015


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.