Recept: Pikantni mediteranski mafini
Jedi, ki nam z bogatimi okusi prikličejo v spomin najlepša počitniška doživetja, lahko pripravimo kar v domači kuhinji.

Za 12 mafinov
Priprava: 20 minut
Pečenje: 25 minut (in 10 minut za ohlajanje)
Sestavine:
100 g sušenih paradižnikov
2 vejici rožmarina
150 g sira feta
250 g moke
2 žlički pecilnega praška
pol žličke soli
125 ml olja
250 ml pinjenca ali posnetega mleka
1 jajce
1 žlica paradižnikove mezge
Priprava:
V olje vložene sušene paradižnike odcedimo na papirnati brisači in na grobo sesekljamo. Z rožmarinovih vejic osmukamo listke in jih na drobno sesekljamo. Sir na grobo nadrobimo. V skledi pomešamo moko, pecilni prašek in pol žličke soli. Posebej razmešamo 125 ml olja, 250 ml pinjenca, 1 jajce in 1 žlico paradižnikove mezge. Mešamo z električnim rožnim mešalnikom in postopno dodajamo moko. Nazadnje primešamo sir, paradižnike in sesekljani rožmarin. Pekač za mafine namastimo ali pa vdolbine obložimo s papirnatimi modelčki. V vdolbine porazdelimo testo za mafine. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo mafine na srednji rešetki pri 175 stopinjah 25 minut. Pustimo, da se 10 minut ohlajajo v modelu, nato pa na rešetkastem podstavku. Mafine ponudimo, dokler so še mlačni.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se