Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Pikantni mediteranski mafini


Katja Kmet
23. 8. 2012, 00.15
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jedi, ki nam z bogatimi okusi prikličejo v spomin najlepša počitniška doživetja, lahko pripravimo kar v domači kuhinji.

Recept: Pikantni mediteranski mafini

Za 12 mafinov

Priprava: 20 minut

Pečenje: 25 minut (in 10 minut za ohlajanje)

Sestavine:

100 g sušenih paradižnikov
2 vejici rožmarina
150 g sira feta
250 g moke
2 žlički pecilnega praška
pol žličke soli
125 ml olja
250 ml pinjenca ali posnetega mleka
1 jajce
1 žlica paradižnikove mezge

Priprava:

V olje vložene sušene paradižnike odcedimo na papirnati brisači in na grobo sesekljamo. Z rožmarinovih vejic osmukamo listke in jih na drobno sesekljamo. Sir na grobo nadrobimo. V skledi pomešamo moko, pecilni prašek in pol žličke soli. Posebej razmešamo 125 ml olja, 250 ml pinjenca, 1 jajce in 1 žlico paradižnikove mezge. Mešamo z električnim rožnim mešalnikom in postopno dodajamo moko. Nazadnje primešamo sir, paradižnike in sesekljani rožmarin. Pekač za mafine namastimo ali pa vdolbine obložimo s papirnatimi modelčki. V vdolbine porazdelimo testo za mafine. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo mafine na srednji rešetki pri 175 stopinjah 25 minut. Pustimo, da se 10 minut ohlajajo v modelu, nato pa na rešetkastem podstavku. Mafine ponudimo, dokler so še mlačni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.