© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sočna, hrustljava, nepozabna: specite češnjevo pito po tem receptu!


Lara Jelen
31. 5. 2025, 05.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ko ti življenje ponudi polno košaro slastnih češenj, naredi pito.

Češnjeva pita
Profimedia
Češnjeva pita

Sestavine

  • 600 g moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička naribane lupine bio limonine
  • 2 jajci
  • 250 g masla

Nadev:

  • 1 kg češenj brez pečk
  • sok in lupina 1 bio limone
  • 150 g sladkorja
  • 60 g koruznega škroba
  • 1 jajce za premaz
  • 30 g sesekljanih mandljev

Priprava

1. Za testo dobro zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, naribano limonino lupinico, jajca in zmehčano maslo.

2. V skledo damo razkoščičene češnje, jih pokapamo z limoninim sokom in potresemo s sladkorjem, pomešanim s škrobom ter limonino lupinico. Pustimo, da nekaj časa počivajo.

3. Dve tretjini testa razvaljamo v pravokotnik  in ga položimo na pekač. Obložimo ga s češnjami.

4. Preostalo testo razrežemo v trakove, da oblikujemo rešetko. Razporedimo po nadevu. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in potresemo z mandlji. Postavimo v pečico, ogreto na 175 °C, in pečemo približno 40 minut. Pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu.

Objavljeno v reviji Jana,  št. 21, 27. maj 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.