Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sočna, hrustljava, nepozabna: specite češnjevo pito po tem receptu!


Lara Jelen
31. 5. 2025, 05.30
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ko ti življenje ponudi polno košaro slastnih češenj, naredi pito.

Češnjeva pita
Profimedia
Češnjeva pita

Sestavine

  • 600 g moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička naribane lupine bio limonine
  • 2 jajci
  • 250 g masla

Nadev:

  • 1 kg češenj brez pečk
  • sok in lupina 1 bio limone
  • 150 g sladkorja
  • 60 g koruznega škroba
  • 1 jajce za premaz
  • 30 g sesekljanih mandljev

Priprava

1. Za testo dobro zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, naribano limonino lupinico, jajca in zmehčano maslo.

2. V skledo damo razkoščičene češnje, jih pokapamo z limoninim sokom in potresemo s sladkorjem, pomešanim s škrobom ter limonino lupinico. Pustimo, da nekaj časa počivajo.

3. Dve tretjini testa razvaljamo v pravokotnik  in ga položimo na pekač. Obložimo ga s češnjami.

4. Preostalo testo razrežemo v trakove, da oblikujemo rešetko. Razporedimo po nadevu. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in potresemo z mandlji. Postavimo v pečico, ogreto na 175 °C, in pečemo približno 40 minut. Pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu.

Objavljeno v reviji Jana,  št. 21, 27. maj 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.