Sočna, hrustljava, nepozabna: specite češnjevo pito po tem receptu!
Ko ti življenje ponudi polno košaro slastnih češenj, naredi pito.

Sestavine
- 600 g moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 150 g sladkorja v prahu
- 1 žlička naribane lupine bio limonine
- 2 jajci
- 250 g masla
Nadev:
- 1 kg češenj brez pečk
- sok in lupina 1 bio limone
- 150 g sladkorja
- 60 g koruznega škroba
- 1 jajce za premaz
- 30 g sesekljanih mandljev
Priprava
1. Za testo dobro zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, naribano limonino lupinico, jajca in zmehčano maslo.
2. V skledo damo razkoščičene češnje, jih pokapamo z limoninim sokom in potresemo s sladkorjem, pomešanim s škrobom ter limonino lupinico. Pustimo, da nekaj časa počivajo.
3. Dve tretjini testa razvaljamo v pravokotnik in ga položimo na pekač. Obložimo ga s češnjami.
4. Preostalo testo razrežemo v trakove, da oblikujemo rešetko. Razporedimo po nadevu. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in potresemo z mandlji. Postavimo v pečico, ogreto na 175 °C, in pečemo približno 40 minut. Pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu.
Objavljeno v reviji Jana, št. 21, 27. maj 2025.
Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se