
Spomladanska juha
S sprehoda po travniku smo se vrnili s pisanimi rožicami, ki so pomlad prinesle tudi v naš jušnik.
Spomladanska juha
S sprehoda po travniku smo se vrnili s pisanimi rožicami, ki so pomlad prinesle tudi v naš jušnik.

Sestavine
- pest čemaža
- četrt pesti cvetov in listov trobentic pest mešanice drugih travniških rastlin (regrat, koprive, kislice, trobentice, vijolice, rman, trpotec …)
- 3 manjši krompirji
- ščepec muškatnega oreška
- 1 žlička limonovega soka
- sol
- 2 žlici sladke smetane (po želji)
- užitni cvetovi za okras
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- pest čemaža
- četrt pesti cvetov in listov trobentic pest mešanice drugih travniških rastlin (regrat, koprive, kislice, trobentice, vijolice, rman, trpotec …)
- 3 manjši krompirji
- ščepec muškatnega oreška
- 1 žlička limonovega soka
- sol
- 2 žlici sladke smetane (po želji)
- užitni cvetovi za okras
Postopek
Krompir olupimo, narežemo na kose in ga skuhamo v 5 dl osoljene vode. S paličnim mešalnikom ga gladko zmešamo.
Vse rastline damo v 5 dl vode in jih zmiksamo. Zmes vlijemo v kozico s krompirjem, zavremo in kuhamo 5 minut. Solimo, začinimo z muškatnim oreškom in žličko limonovega soka, dodamo sladko smetano in vse še enkrat zmešamo s paličnim mešalnikom. Juho razdelimo na krožnike in okrasimo s spomladanskimi cveticami.