
Regratova juha s krompirjem
Regratova juha s krompirjem

Sestavine
- 1 pest regrata
- 400 g olupljenega krompirja
- 1 manjša čebula
- 1 strok česna
- 1 korenček
- 20 g masti z ocvirki
- 2 dl mleka
- muškatni orešek
- sol
- kisla smetana (po želji)

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.

Joe Zavala vas nauči veščin pravega BBQ
V Slovenijo avgusta prihaja znameniti pitmaster iz Teksasa, hišni chef ekip Dallas Mavericks in Dallas Cowboys Joe Zavala. Svoje BBQ mojstrstvo bo pokazal na festivalu Wild West Fest On Fire 2025.
Sestavine
- 1 pest regrata
- 400 g olupljenega krompirja
- 1 manjša čebula
- 1 strok česna
- 1 korenček
- 20 g masti z ocvirki
- 2 dl mleka
- muškatni orešek
- sol
- kisla smetana (po želji)
Postopek
Krompir olupimo, narežemo na kose in skoraj do mehkega skuhamo.
Čebulo in česen sesekljamo ter ju v primerno veliki kozici prepražimo na ocvirkih. Regrat sesekljamo, dodamo v kozico in na hitro prepražimo. Dodamo še mleko, krompir in vodo, v kateri se je kuhal (približno 8 dl vode).
Korenček na tanko narežemo in ga dodamo juhi, nato jo solimo in začinimo z muškatnim oreščkom. Juha naj vre 10 minut, preden jo ponudimo. Po želji lahko dodamo malo kisle smetane.