
Sestavine
- 60 g grozdja brez semen
- 6 žlic bezgovega soka
- 4 listi želatine
- 4 dl penine
krema
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 0,75 dl kisle smetane
- sok ½ limone
- 0,5 dl sladke smetane
Preberite tudi

Kuhanje v škrniclju: nežna tehnika, ki da veliko okusa
Kuhanje v škrniclju iz peki papirja je preprosta, a izjemno učinkovita (in zdrava) tehnika kuhanja.

Najbolj rahla omleta: koraki do popolne omlete
Prava omleta je rahla in puhasta, ne pa kompaktna kot palačinka. Z nekaj triki lahko postanete mojstri omlet.

Čebulni olupki: Zaklad v kuhinji, ki ga večina še vedno meče proč
Odštevamo do velike noči! Za naravno barvanje pirhov začnite že danes zbirati čebulne olupke – zbrali smo recepte, kjer porabite res veliko čebule.
Sestavine
- 60 g grozdja brez semen
- 6 žlic bezgovega soka
- 4 listi želatine
- 4 dl penine
krema
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 0,75 dl kisle smetane
- sok ½ limone
- 0,5 dl sladke smetane
Postopek
Grozdne jagode operemo in drobno narežemo; nekaj jih prihranimo za okras.
Bezgov sok s sladkorjem v prahu hitro zavremo, nato pa odstavimo. Želatino, ki smo jo namočili v hladni vodi, ožmemo in med mešanjem raztopimo v toplem bezgovem soku. Vmešamo penino in drobno narezano grozdje ter počakamo, da masa rahlo želira. Žele napolnimo v kozarce za penino in postavimo za 1 uro v hladilnik, da se žele dovolj strdi.
Kislo smetano gladko zmešamo s sladkorjem v prahu in limonovim sokom. Vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano. Smetanovo zmes napolnimo v brizgalno vrečko in nabrizgamo na dobro ohlajen žele. Okrasimo z rezinicami grozdnih jagod in ponudimo.