Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Grozdni žele s penino

Grozdni žele s penino

Čas priprave 25 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
KOCHEN ELSA DEGENHART - SÜSSSPEISEN

Sestavine

  • 60 g grozdja brez semen
  • 6 žlic bezgovega soka
  • 4 listi želatine
  • 4 dl penine

krema

  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 0,75 dl kisle smetane
  • sok ½ limone
  • 0,5 dl sladke smetane

Preberite tudi

pasta-miso

Kaj je koji?

Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.

Sestavine

  • 60 g grozdja brez semen
  • 6 žlic bezgovega soka
  • 4 listi želatine
  • 4 dl penine

krema

  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 0,75 dl kisle smetane
  • sok ½ limone
  • 0,5 dl sladke smetane

Postopek

1

Grozdne jagode operemo in drobno narežemo; nekaj jih prihranimo za okras.

2

Bezgov sok s sladkorjem v prahu hitro zavremo, nato pa odstavimo. Želatino, ki smo jo namočili v hladni vodi, ožmemo in med mešanjem raztopimo v toplem bezgovem soku. Vmešamo penino in drobno narezano grozdje ter počakamo, da masa rahlo želira. Žele napolnimo v kozarce za penino in postavimo za 1 uro v hladilnik, da se žele dovolj strdi.

3

Kislo smetano gladko zmešamo s sladkorjem v prahu in limonovim sokom. Vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano. Smetanovo zmes napolnimo v brizgalno vrečko in nabrizgamo na dobro ohlajen žele. Okrasimo z rezinicami grozdnih jagod in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.