
Zelena juha
Zelena juha

Sestavine
- 1 l vode
- 1 dl mleka
- 4 pesti koprivinih vršičkov
- 2 krompirja
- 3 žlice graha
- 3 stroki česna
- 1 žlica peteršilja
- sol
- poper
- muškatni orešek
- kurkuma
- feta sir, ko postrežemo
- oljčno olje za pokapanje

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.
Sestavine
- 1 l vode
- 1 dl mleka
- 4 pesti koprivinih vršičkov
- 2 krompirja
- 3 žlice graha
- 3 stroki česna
- 1 žlica peteršilja
- sol
- poper
- muškatni orešek
- kurkuma
- feta sir, ko postrežemo
- oljčno olje za pokapanje
Postopek
V liter vode damo deciliter mleka, na koščke narezan krompir, grah, peteršilj in česen, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreškom in kurkumo. Kuhamo tako dolgo, da se krompir zmehča, nato dodamo narezane koprive. Pokrijemo, odstavimo z ognja in pustimo 3 minute, da se koprive zmehčajo. Juho prelijemo v multipraktik in gladko zmeljemo. Postrežemo jo z žličko sira feta in pokapamo z oljčnim oljem.
Nasvet
Namesto vode lahko uporabimo zelenjavno jušno osnovo, juho pa obogatimo tudi z drugimi užitnimi zelmi, ki rastejo naokrog.