
Zelena juha
Zelena juha

Sestavine
- 1 l vode
- 1 dl mleka
- 4 pesti koprivinih vršičkov
- 2 krompirja
- 3 žlice graha
- 3 stroki česna
- 1 žlica peteršilja
- sol
- poper
- muškatni orešek
- kurkuma
- feta sir, ko postrežemo
- oljčno olje za pokapanje

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 1 l vode
- 1 dl mleka
- 4 pesti koprivinih vršičkov
- 2 krompirja
- 3 žlice graha
- 3 stroki česna
- 1 žlica peteršilja
- sol
- poper
- muškatni orešek
- kurkuma
- feta sir, ko postrežemo
- oljčno olje za pokapanje
Postopek
V liter vode damo deciliter mleka, na koščke narezan krompir, grah, peteršilj in česen, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreškom in kurkumo. Kuhamo tako dolgo, da se krompir zmehča, nato dodamo narezane koprive. Pokrijemo, odstavimo z ognja in pustimo 3 minute, da se koprive zmehčajo. Juho prelijemo v multipraktik in gladko zmeljemo. Postrežemo jo z žličko sira feta in pokapamo z oljčnim oljem.
Nasvet
Namesto vode lahko uporabimo zelenjavno jušno osnovo, juho pa obogatimo tudi z drugimi užitnimi zelmi, ki rastejo naokrog.