Kaj boste skuhali danes?
Zelena juha
Zelena juha
    Sestavine
- 1 l vode
 - 1 dl mleka
 - 4 pesti koprivinih vršičkov
 - 2 krompirja
 - 3 žlice graha
 - 3 stroki česna
 - 1 žlica peteršilja
 - sol
 - poper
 - muškatni orešek
 - kurkuma
 - feta sir, ko postrežemo
 - oljčno olje za pokapanje
 
        
            
            Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
        
            
            Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
        
            
            Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Sestavine
- 1 l vode
 - 1 dl mleka
 - 4 pesti koprivinih vršičkov
 - 2 krompirja
 - 3 žlice graha
 - 3 stroki česna
 - 1 žlica peteršilja
 - sol
 - poper
 - muškatni orešek
 - kurkuma
 - feta sir, ko postrežemo
 - oljčno olje za pokapanje
 
Postopek
V liter vode damo deciliter mleka, na koščke narezan krompir, grah, peteršilj in česen, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreškom in kurkumo. Kuhamo tako dolgo, da se krompir zmehča, nato dodamo narezane koprive. Pokrijemo, odstavimo z ognja in pustimo 3 minute, da se koprive zmehčajo. Juho prelijemo v multipraktik in gladko zmeljemo. Postrežemo jo z žličko sira feta in pokapamo z oljčnim oljem.
Nasvet
Namesto vode lahko uporabimo zelenjavno jušno osnovo, juho pa obogatimo tudi z drugimi užitnimi zelmi, ki rastejo naokrog.