
Solata iz črnega fižola z avokadom in mangom
Nenavadna kombinacija manga in fižola, vendar zato še toliko bolj okusna.
Solata iz črnega fižola z avokadom in mangom
Nenavadna kombinacija manga in fižola, vendar zato še toliko bolj okusna.

Sestavine
- 1 majhen mango
- 1 majhen avokado
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 rdeči čili
- 1 rdeča čebula
- nastrgana lupina in sok 1 bio limete
- 1⁄2 majhnega šopka koriandra
- 400 g črnega fižola iz pločevinke

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.

Hitro poletno kosilo: slastne jedi, ki so pripravljene brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.

Sočen domač burger, ki vas bo navdušil s sestavinami in preprosto pripravo
Sploščeni burger ali smash burger je postal prava ikona enostavnega, a izjemno okusnega burgerja. Kaj je njegova skrivnost? Karamelizirana skorjica, sočno meso in preprosta sestava brez odvečnih dodatkov.
Sestavine
- 1 majhen mango
- 1 majhen avokado
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 rdeči čili
- 1 rdeča čebula
- nastrgana lupina in sok 1 bio limete
- 1⁄2 majhnega šopka koriandra
- 400 g črnega fižola iz pločevinke
Postopek
Mango in avokado olupimo, izkoščičimo in narežemo na koščke. Paradižničke prerežemo na pol. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Čebulo in koriander sesekljamo. Fižol odcedimo in splaknemo.
V skledo damo mango, avokado, paradižničke, čili, čebulo in limetino lupino ter sok, pomešamo in dodamo fižol ter koriander. Vse še enkrat zmešamo in postrežemo.