
Solata iz črnega fižola z avokadom in mangom
Nenavadna kombinacija manga in fižola, vendar zato še toliko bolj okusna.
Solata iz črnega fižola z avokadom in mangom
Nenavadna kombinacija manga in fižola, vendar zato še toliko bolj okusna.

Sestavine
- 1 majhen mango
- 1 majhen avokado
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 rdeči čili
- 1 rdeča čebula
- nastrgana lupina in sok 1 bio limete
- 1⁄2 majhnega šopka koriandra
- 400 g črnega fižola iz pločevinke

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 1 majhen mango
- 1 majhen avokado
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 rdeči čili
- 1 rdeča čebula
- nastrgana lupina in sok 1 bio limete
- 1⁄2 majhnega šopka koriandra
- 400 g črnega fižola iz pločevinke
Postopek
Mango in avokado olupimo, izkoščičimo in narežemo na koščke. Paradižničke prerežemo na pol. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Čebulo in koriander sesekljamo. Fižol odcedimo in splaknemo.
V skledo damo mango, avokado, paradižničke, čili, čebulo in limetino lupino ter sok, pomešamo in dodamo fižol ter koriander. Vse še enkrat zmešamo in postrežemo.