
Krhki orehovi keksi
Najboljši so orehovi keksi!
Krhki orehovi keksi
Najboljši so orehovi keksi!

Sestavine
testo
- 300 g gladke moke
- 200 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 150 g mletih orehov
- 1–2 rumenjaka
- ščepec nastrgane lupine neškropljene limone
- 1 beljak za premaz
- polovičke orehovih jedrc za okras
- ribezova marmelada za nadev
čokoladna glazura
- 200 g čokolade za kuhanje
- 20 g masla

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
testo
- 300 g gladke moke
- 200 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 150 g mletih orehov
- 1–2 rumenjaka
- ščepec nastrgane lupine neškropljene limone
- 1 beljak za premaz
- polovičke orehovih jedrc za okras
- ribezova marmelada za nadev
čokoladna glazura
- 200 g čokolade za kuhanje
- 20 g masla
Postopek
Sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo, ki naj počiva približno pol ure. Testo razvaljamo približno 3 mm debelo in z modelčki izrežemo poljubne oblike. Kekse zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
Polovico keksov namažemo z beljakom in obložimo s koščki orehovih jedrc (polovičke ali četrtine). Kekse pečemo v prej segreti pečici pri 190 °C približno 10 minut.
Ko se keksi ohladijo, jih namažemo z marmelado in sestavimo tako, da je spodnji keks brez oreha, zgornji pa z orehom.
Čokolado in maslo raztopimo v vodni kopeli. Čokoladno glazuro napolnimo v plastično vrečko. Odrežemo vogal vrečke, da naredimo majhno luknjico, potem pa kekse poljubno okrasimo s tankim curkom čokoladne glazure.