Kaj boste skuhali danes?
Črni fižol v solati s prelivom čimičuri
Čimičuri doda piko na i tej posebni fižolovi solati
Črni fižol v solati s prelivom čimičuri
Čimičuri doda piko na i tej posebni fižolovi solati
Sestavine
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 1 paradižnik
- 1⁄4 rdeče čebule
- 1⁄2 avokada
- 50 g sira feta
preliv čimičuri
- velika pest koriandra
- velika pest peteršilja
- 2 žlici šerijevega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1⁄2 grobo sesekljanega stroka česna
- 1⁄4 žličke čilija v prahu
- 1⁄4 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- sol po okusu
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 1 paradižnik
- 1⁄4 rdeče čebule
- 1⁄2 avokada
- 50 g sira feta
preliv čimičuri
- velika pest koriandra
- velika pest peteršilja
- 2 žlici šerijevega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1⁄2 grobo sesekljanega stroka česna
- 1⁄4 žličke čilija v prahu
- 1⁄4 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- sol po okusu
Postopek
Vse sestavine za čimičuri zmeljemo v majhnem multipraktiku.
Fižol odcedimo in oplaknemo. Paradižnik in avokado narežemo na koščke, čebulo grobo nasekljamo. Feto nadrobimo na koščke. Vse sestavine za solato zmešamo v skledi ali plastični posodi. Pokapamo s prelivom čimičuri – ali pa preliv shranimo posebej in solato zabelimo, tik preden jo pojemo.
Čimičuri
je pikantna omaka iz peteršilja, česna, olja, kisa in še nekaj dodatkov. V Argentini, od koder prihaja, jo največkrat ponudijo ob steaku. Mi smo v čimičuri za spremembo dodali še koriander, čili in malo kumina (orientalske kumine).
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!