© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Črni fižol v solati s prelivom čimičuri

Čimičuri doda piko na i tej posebni fižolovi solati

Črni fižol v solati s prelivom čimičuri

Čimičuri doda piko na i tej posebni fižolovi solati

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1–2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Črni fižol v solati s prelivom čimičuri

Sestavine

  • 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
  • 1 paradižnik
  • 1⁄4 rdeče čebule
  • 1⁄2 avokada
  • 50 g sira feta

preliv čimičuri

  • velika pest koriandra
  • velika pest peteršilja
  • 2 žlici šerijevega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1⁄2 grobo sesekljanega stroka česna
  • 1⁄4 žličke čilija v prahu
  • 1⁄4 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • sol po okusu
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
  • 1 paradižnik
  • 1⁄4 rdeče čebule
  • 1⁄2 avokada
  • 50 g sira feta

preliv čimičuri

  • velika pest koriandra
  • velika pest peteršilja
  • 2 žlici šerijevega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1⁄2 grobo sesekljanega stroka česna
  • 1⁄4 žličke čilija v prahu
  • 1⁄4 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • sol po okusu

Postopek

1

Vse sestavine za čimičuri zmeljemo v majhnem multipraktiku.

2

Fižol odcedimo in oplaknemo. Paradižnik in avokado narežemo na koščke, čebulo grobo nasekljamo. Feto nadrobimo na koščke. Vse sestavine za solato zmešamo v skledi ali plastični posodi. Pokapamo s prelivom čimičuri – ali pa preliv shranimo posebej in solato zabelimo, tik preden jo pojemo.

Čimičuri

je pikantna omaka iz peteršilja, česna, olja, kisa in še nekaj dodatkov. V Argentini, od koder prihaja, jo največkrat ponudijo ob steaku. Mi smo v čimičuri za spremembo dodali še koriander, čili in malo kumina (orientalske kumine).


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.