Kaj boste skuhali danes?
Mehiška solata s fižolom
Nasitna in pikantna
Mehiška solata s fižolom
Nasitna in pikantna
Sestavine
- 4 jajca
- 2 avokada
- 800 g kuhanega rjavega in rdečega fižola
- 1 majhna rdeča čebula
- velik šopek koriandra
- 250 g češnjevih paradižnikov
preliv
- 3 žlice limonovega soka
- 1 žlica olja
- 1 rdeč čili
- ½ žličke kumina (orientalske kumine)
Vsak dan medenjak: nova družinska adventna tradicija
Medenjaki so imenitni tudi za okraševanje in obdarovanje. Okrasimo drevesce ali pa izdelajmo adventni koledar, s katerim bo vsak dan poln prazničnega pričakovanja.
Naveličani enoličnih zajtrkov? Preizkusite te recepte
Ovseni kosmiči so zdravi, hranljivi in čudovito vsestranski. Z nekaj izvirnosti si lahko vsak dan pričaramo povsem nov in slasten zajtrk.
David Vračko: Njegova najnovejša pogruntavščina je MakDonalc
David Vračko je eden tistih chefov, ki kuhanje živijo. Obed pod njegovo taktirko pa je vsakič unikatno kuharsko gledališče.
Sestavine
- 4 jajca
- 2 avokada
- 800 g kuhanega rjavega in rdečega fižola
- 1 majhna rdeča čebula
- velik šopek koriandra
- 250 g češnjevih paradižnikov
preliv
- 3 žlice limonovega soka
- 1 žlica olja
- 1 rdeč čili
- ½ žličke kumina (orientalske kumine)
Postopek
Jajca v vreli vodi kuhamo 6 minut in pol. Nato jih preložimo v skledo z mrzlo vodo, da se ohladijo. Avokado olupimo, odstranimo koščico in ga narežemo na rezine. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Koriandru osmukamo liste, jih operemo in grobo nasekljamo. Paradižnik operemo in razpolovimo. Čili očistimo semen in tanko narežemo.
V skledo damo avokado, fižol, čebulo, koriander in paradižnik ter narahlo premešamo. V mali skodelici zmešamo sestavine za preliv. Še topla jajca olupimo in narežemo na četrtine. Solato prelijemo s prelivom in priložimo jajca. Postrežemo s popečenimi tortiljami.
Nasvet
Tako pripravljeno solato lahko nadevamo tudi v tortiljo. Čez nadev potrosimo malo naribanega sira in dodamo še žlico navadnega jogurta. Tortiljo zavijemo in uživamo v tako preprosto pripravljenem obroku.