
Mehiška solata s fižolom
Nasitna in pikantna
Mehiška solata s fižolom
Nasitna in pikantna

Sestavine
- 4 jajca
- 2 avokada
- 800 g kuhanega rjavega in rdečega fižola
- 1 majhna rdeča čebula
- velik šopek koriandra
- 250 g češnjevih paradižnikov
preliv
- 3 žlice limonovega soka
- 1 žlica olja
- 1 rdeč čili
- ½ žličke kumina (orientalske kumine)

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 4 jajca
- 2 avokada
- 800 g kuhanega rjavega in rdečega fižola
- 1 majhna rdeča čebula
- velik šopek koriandra
- 250 g češnjevih paradižnikov
preliv
- 3 žlice limonovega soka
- 1 žlica olja
- 1 rdeč čili
- ½ žličke kumina (orientalske kumine)
Postopek
Jajca v vreli vodi kuhamo 6 minut in pol. Nato jih preložimo v skledo z mrzlo vodo, da se ohladijo. Avokado olupimo, odstranimo koščico in ga narežemo na rezine. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Koriandru osmukamo liste, jih operemo in grobo nasekljamo. Paradižnik operemo in razpolovimo. Čili očistimo semen in tanko narežemo.
V skledo damo avokado, fižol, čebulo, koriander in paradižnik ter narahlo premešamo. V mali skodelici zmešamo sestavine za preliv. Še topla jajca olupimo in narežemo na četrtine. Solato prelijemo s prelivom in priložimo jajca. Postrežemo s popečenimi tortiljami.
Nasvet
Tako pripravljeno solato lahko nadevamo tudi v tortiljo. Čez nadev potrosimo malo naribanega sira in dodamo še žlico navadnega jogurta. Tortiljo zavijemo in uživamo v tako preprosto pripravljenem obroku.