
Kaj boste skuhali danes?
Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem
Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.
Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem
Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.

Sestavine
- 8 rezin toasta ali velikonočnega kruha
- maslo za premaz
- modelčki za izrezovanje (zajec, raca ali ovčka)
- 100 g velikonočne šunke
- drobno nariban hren
- 4 jajca
- sol
- poper

Puhast posladek, ki navduši na prvi pogled
Za pozen zajtrk ali popoldanski 'pocartek' si bomo tokrat privoščili dutch baby – ponvičnik, ki ga spečemo v litoželezni ponvi ali ognjevarnem pekaču.

5 idej za okusno kosilo iz pečice
Ko ni časa ali volje, da bi stali za štedilnikom, na pomoč lahko priskoči pečica in pripravi odlično kosilo, ki prepriča tudi najbolj zahtevne gurmane.

Navdušujoče jedi z žara: ko poletje sreča jesen
Na žaru odlično pripravimo še kaj drugega kot zgolj klasiko.
Sestavine
- 8 rezin toasta ali velikonočnega kruha
- maslo za premaz
- modelčki za izrezovanje (zajec, raca ali ovčka)
- 100 g velikonočne šunke
- drobno nariban hren
- 4 jajca
- sol
- poper
Postopek
Rezine kruha na obeh straneh na tanko namažemo z maslom. Pri štirih rezinah iz sredine z modelčki izrežemo poljubne oblike. Preostale štiri rezine položimo na pekač in obložimo s šunko. Nanje porazdelimo hren in pokrijemo z izrezanimi rezinami. Izrezane oblike prav tako položimo na pekač. V predhodno ogreti pečici pečemo 5 do 7 minut pri 160 °C.
V ponvi ocvremo jajca na oko. Gotove rezine toasta vzamemo iz pečice in nanje z lopatico previdno naložimo jajca tako, da zdrsnejo v izrezane odprtine. Solimo in popramo ter postrežemo skupaj z izrezanimi motivi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečene testenine s tofujem
Veganske testenine s tofujem vas bodo navdušile s preprosto pripravo in izjemnim okusom.
Hrustljavi lignji s poletno kaponato
Ta morska glavna jed nas za malo denarja v trenutku odpelje na morje!