Kaj boste skuhali danes?
Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem
Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.
Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem
Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.
Sestavine
- 8 rezin toasta ali velikonočnega kruha
- maslo za premaz
- modelčki za izrezovanje (zajec, raca ali ovčka)
- 100 g velikonočne šunke
- drobno nariban hren
- 4 jajca
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 8 rezin toasta ali velikonočnega kruha
- maslo za premaz
- modelčki za izrezovanje (zajec, raca ali ovčka)
- 100 g velikonočne šunke
- drobno nariban hren
- 4 jajca
- sol
- poper
Postopek
Rezine kruha na obeh straneh na tanko namažemo z maslom. Pri štirih rezinah iz sredine z modelčki izrežemo poljubne oblike. Preostale štiri rezine položimo na pekač in obložimo s šunko. Nanje porazdelimo hren in pokrijemo z izrezanimi rezinami. Izrezane oblike prav tako položimo na pekač. V predhodno ogreti pečici pečemo 5 do 7 minut pri 160 °C.
V ponvi ocvremo jajca na oko. Gotove rezine toasta vzamemo iz pečice in nanje z lopatico previdno naložimo jajca tako, da zdrsnejo v izrezane odprtine. Solimo in popramo ter postrežemo skupaj z izrezanimi motivi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka juha s stročnicami in žiti
Limonov polentni kolač
Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.