
Kaj boste skuhali danes?
Ribezovi krofki
Ribezovi krofki

Sestavine
- 400 g zamrznjenega kvašenega listnatega testa
- 2,5 dl mleka
- ½ zavitka praška za vaniljev puding
- 1 rumenjak
- 4 dl sladke smetane
- kozarček pomarančnega likerja
- 100 g sladkorja v prahu
- 400 g ribeza
- sladkor v prahu za posip

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 400 g zamrznjenega kvašenega listnatega testa
- 2,5 dl mleka
- ½ zavitka praška za vaniljev puding
- 1 rumenjak
- 4 dl sladke smetane
- kozarček pomarančnega likerja
- 100 g sladkorja v prahu
- 400 g ribeza
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 210° C. Po navodilu odtajano testo tanko razvaljamo na pomokani delovni površini. Z nazobčanim obodcem s premerom 10 cm izrežemo okrogle rezine, jih zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici do zlatorjave barve. Še vroče piškotke poberemo iz pekača in ohladimo. Ribez osmukamo, operemo in dobro odcedimo.
Iz mleka in praška pripravimo vaniljev puding. Vmešamo rumenjak in pustimo, da se puding ohladi. V čvrsto stepeno sladko smetano vmešamo presejan sladkor v prahu in pomarančni liker. Puding gladko zmešamo in pomešamo s smetano. V pudingovo zmes vmešamo dve tretjini ribeza.
Pripravljeno kremo porazdelimo na polovico piškotkov in pokrijemo z ostalimi piškoti. Krofke okrasimo s preostalim ribezom in potresemo s sladkorjem v prahu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom
Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih
Rezine brancina v vlečenem testu s pinjolami, pistacijo, baziliko in olivami
Jed s 5 zvezdicami