
Ribezovi krofki
Ribezovi krofki

Sestavine
- 400 g zamrznjenega kvašenega listnatega testa
- 2,5 dl mleka
- ½ zavitka praška za vaniljev puding
- 1 rumenjak
- 4 dl sladke smetane
- kozarček pomarančnega likerja
- 100 g sladkorja v prahu
- 400 g ribeza
- sladkor v prahu za posip
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 400 g zamrznjenega kvašenega listnatega testa
- 2,5 dl mleka
- ½ zavitka praška za vaniljev puding
- 1 rumenjak
- 4 dl sladke smetane
- kozarček pomarančnega likerja
- 100 g sladkorja v prahu
- 400 g ribeza
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 210° C. Po navodilu odtajano testo tanko razvaljamo na pomokani delovni površini. Z nazobčanim obodcem s premerom 10 cm izrežemo okrogle rezine, jih zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici do zlatorjave barve. Še vroče piškotke poberemo iz pekača in ohladimo. Ribez osmukamo, operemo in dobro odcedimo.
Iz mleka in praška pripravimo vaniljev puding. Vmešamo rumenjak in pustimo, da se puding ohladi. V čvrsto stepeno sladko smetano vmešamo presejan sladkor v prahu in pomarančni liker. Puding gladko zmešamo in pomešamo s smetano. V pudingovo zmes vmešamo dve tretjini ribeza.
Pripravljeno kremo porazdelimo na polovico piškotkov in pokrijemo z ostalimi piškoti. Krofke okrasimo s preostalim ribezom in potresemo s sladkorjem v prahu.