
Jajca z mesnim nadevom v sezamovi panadi
Poseben velikonočni prigrizek
Jajca z mesnim nadevom v sezamovi panadi
Poseben velikonočni prigrizek

Sestavine
- 8 trdo kuhanih jajc
- olje za cvrenje
- solata
nadev
- sol
- poper
- 120 g kuhanega ali pečenega piščančjega mesa
- 1 beljak
- 1 žlica sladke smetane
- zmlet rožmarin
panada
- moka
- 2 jajci
- sezamova semena (svetla in temna)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 8 trdo kuhanih jajc
- olje za cvrenje
- solata
nadev
- sol
- poper
- 120 g kuhanega ali pečenega piščančjega mesa
- 1 beljak
- 1 žlica sladke smetane
- zmlet rožmarin
panada
- moka
- 2 jajci
- sezamova semena (svetla in temna)
Postopek
Najprej pripravimo nadev. Dobro ohlajeno piščančje meso narežemo na drobne kocke. Dodamo beljak in smetano ter v multipraktiku zgnetemo v homogeno maso; začinimo s soljo, poprom in rožmarinom. Iz mase naredimo kot rumenjak velike kroglice in jih damo na hladno.
Kuhana jajca olupimo in po dolgem razpolovimo. Rumenjake odstranimo in prihranimo za nadaljnjo uporabo (lahko za okras ali za hladne omake). Pripravljene mesne kroglice nadevamo v jajčne polovice, pokrijemo s preostalimi polovicami, dobro stisnemo ter začinimo s soljo in poprom. Jajca paniramo v moki, jajcih in sezamu, nato pa ocvremo v zadostni količini vročega olja (90 °C).
Ocvrta nadevana jajca poberemo s penovko iz maščobe, jih odcedimo na papirnatem prtiču in ponudimo s solato.