© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jajca z mesnim nadevom v sezamovi panadi

Poseben velikonočni prigrizek

Jajca z mesnim nadevom v sezamovi panadi

Poseben velikonočni prigrizek

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GefuEÿ?llte Eier in Sesam gebacken

Sestavine

  • 8 trdo kuhanih jajc
  • olje za cvrenje
  • solata

nadev

  • sol
  • poper
  • 120 g kuhanega ali pečenega piščančjega mesa
  • 1 beljak
  • 1 žlica sladke smetane
  • zmlet rožmarin

panada

  • moka
  • 2 jajci
  • sezamova semena (svetla in temna)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 8 trdo kuhanih jajc
  • olje za cvrenje
  • solata

nadev

  • sol
  • poper
  • 120 g kuhanega ali pečenega piščančjega mesa
  • 1 beljak
  • 1 žlica sladke smetane
  • zmlet rožmarin

panada

  • moka
  • 2 jajci
  • sezamova semena (svetla in temna)

Postopek

1

Najprej pripravimo nadev. Dobro ohlajeno piščančje meso narežemo na drobne kocke. Dodamo beljak in smetano ter v multipraktiku zgnetemo v homogeno maso; začinimo s soljo, poprom in rožmarinom. Iz mase naredimo kot rumenjak velike kroglice in jih damo na hladno.

2

Kuhana jajca olupimo in po dolgem razpolovimo. Rumenjake odstranimo in prihranimo za nadaljnjo uporabo (lahko za okras ali za hladne omake). Pripravljene mesne kroglice nadevamo v jajčne polovice, pokrijemo s preostalimi polovicami, dobro stisnemo ter začinimo s soljo in poprom. Jajca paniramo v moki, jajcih in sezamu, nato pa ocvremo v zadostni količini vročega olja (90 °C).

3

Ocvrta nadevana jajca poberemo s penovko iz maščobe, jih odcedimo na papirnatem prtiču in ponudimo s solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.