© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jajca z mesnim nadevom v sezamovi panadi

Poseben velikonočni prigrizek

Jajca z mesnim nadevom v sezamovi panadi

Poseben velikonočni prigrizek

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GefuEÿ?llte Eier in Sesam gebacken

Sestavine

  • 8 trdo kuhanih jajc
  • olje za cvrenje
  • solata

nadev

  • sol
  • poper
  • 120 g kuhanega ali pečenega piščančjega mesa
  • 1 beljak
  • 1 žlica sladke smetane
  • zmlet rožmarin

panada

  • moka
  • 2 jajci
  • sezamova semena (svetla in temna)

Sestavine

  • 8 trdo kuhanih jajc
  • olje za cvrenje
  • solata

nadev

  • sol
  • poper
  • 120 g kuhanega ali pečenega piščančjega mesa
  • 1 beljak
  • 1 žlica sladke smetane
  • zmlet rožmarin

panada

  • moka
  • 2 jajci
  • sezamova semena (svetla in temna)

Postopek

1

Najprej pripravimo nadev. Dobro ohlajeno piščančje meso narežemo na drobne kocke. Dodamo beljak in smetano ter v multipraktiku zgnetemo v homogeno maso; začinimo s soljo, poprom in rožmarinom. Iz mase naredimo kot rumenjak velike kroglice in jih damo na hladno.

2

Kuhana jajca olupimo in po dolgem razpolovimo. Rumenjake odstranimo in prihranimo za nadaljnjo uporabo (lahko za okras ali za hladne omake). Pripravljene mesne kroglice nadevamo v jajčne polovice, pokrijemo s preostalimi polovicami, dobro stisnemo ter začinimo s soljo in poprom. Jajca paniramo v moki, jajcih in sezamu, nato pa ocvremo v zadostni količini vročega olja (90 °C).

3

Ocvrta nadevana jajca poberemo s penovko iz maščobe, jih odcedimo na papirnatem prtiču in ponudimo s solato.

Priljubljeni recepti

Lososova pita

Imeniten "quiche" s prekajenim lososom, kozjim sirom in koprom

35 min
Srednje zahtevno

Piščanec v solati s tortiljo

Enostavna malica za naše lačne najstnike

5 min
Enostavno

Ledeni kir

3 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.