© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Indijski kokosov led

Indijski kokosov led

Čas priprave 35 min +2–3 ure za hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 16 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO0217-ReaderRecipe-IndianShortbreads_02899_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

kokosova osnova

  • 4 žlice gheeja ali prečiščenega masla in še malo za namastitev
  • 1 dl mleka
  • 1 dl sladke smetane
  • 6 zelenih strokov kardamoma
  • 175 g svetlo rjavega sladkorja
  • 200 g kokosove moke (kosmičev)

obliv

  • 200 g bele čokolade brez glutena
  • 4 žlice sladke smetane
  • nekaj kapljic rožnatega barvila za živila
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

kokosova osnova

  • 4 žlice gheeja ali prečiščenega masla in še malo za namastitev
  • 1 dl mleka
  • 1 dl sladke smetane
  • 6 zelenih strokov kardamoma
  • 175 g svetlo rjavega sladkorja
  • 200 g kokosove moke (kosmičev)

obliv

  • 200 g bele čokolade brez glutena
  • 4 žlice sladke smetane
  • nekaj kapljic rožnatega barvila za živila

Postopek

1

Namastimo kvadraten model s stranico 16 cm. Mleko in smetano zmešamo in prihranimo. Stroke kardamoma stremo v možnarju, nato odstranimo semena in stremo še ta.

2

V teflonski kozici na srednji temperaturi segrejemo ghee. Dodamo sladkor in kokos, mešamo 2 minuti, nato dodamo mešanico mleka in smetane ter strta semena kardamoma. Na ognju neprestano mešamo približno 10 minut ali dokler se mešanica ne začne zgoščevati. Odstavimo z ognja in enakomerno razmažemo po pekaču.

3

Za obliv čokolado stopimo v nepregorni skledici, ki jo postavimo na kozico, v kateri nežno vre voda, ali v mikrovalovni pečici. Smetano segrejemo, jo dodamo stopljeni čokoladi in dobro zmešamo. Odstavimo z ognja in vmešamo rožnato barvilo. Čokoladno mešanico prelijemo na kokosovo osnovo in postavimo v hladilnik za 2 do 3 ure, da se strdi. Narežemo na kocke in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Čokoladni tartufi z meto in čilijem

Enostavne okusne čokoladne kroglice

20 min
Enostavno

Sirov kolač s češnjevim džemom

Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom

1 h 45 min
Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci

Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.

1 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.