Kaj boste skuhali danes?
Indijski kokosov led
Indijski kokosov led
Sestavine
kokosova osnova
- 4 žlice gheeja ali prečiščenega masla in še malo za namastitev
- 1 dl mleka
- 1 dl sladke smetane
- 6 zelenih strokov kardamoma
- 175 g svetlo rjavega sladkorja
- 200 g kokosove moke (kosmičev)
obliv
- 200 g bele čokolade brez glutena
- 4 žlice sladke smetane
- nekaj kapljic rožnatega barvila za živila
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
kokosova osnova
- 4 žlice gheeja ali prečiščenega masla in še malo za namastitev
- 1 dl mleka
- 1 dl sladke smetane
- 6 zelenih strokov kardamoma
- 175 g svetlo rjavega sladkorja
- 200 g kokosove moke (kosmičev)
obliv
- 200 g bele čokolade brez glutena
- 4 žlice sladke smetane
- nekaj kapljic rožnatega barvila za živila
Postopek
Namastimo kvadraten model s stranico 16 cm. Mleko in smetano zmešamo in prihranimo. Stroke kardamoma stremo v možnarju, nato odstranimo semena in stremo še ta.
V teflonski kozici na srednji temperaturi segrejemo ghee. Dodamo sladkor in kokos, mešamo 2 minuti, nato dodamo mešanico mleka in smetane ter strta semena kardamoma. Na ognju neprestano mešamo približno 10 minut ali dokler se mešanica ne začne zgoščevati. Odstavimo z ognja in enakomerno razmažemo po pekaču.
Za obliv čokolado stopimo v nepregorni skledici, ki jo postavimo na kozico, v kateri nežno vre voda, ali v mikrovalovni pečici. Smetano segrejemo, jo dodamo stopljeni čokoladi in dobro zmešamo. Odstavimo z ognja in vmešamo rožnato barvilo. Čokoladno mešanico prelijemo na kokosovo osnovo in postavimo v hladilnik za 2 do 3 ure, da se strdi. Narežemo na kocke in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ananasov kolač s sladkornim posipom
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom