© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Indijski kokosov led

Indijski kokosov led

Čas priprave 35 min +2–3 ure za hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 16 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO0217-ReaderRecipe-IndianShortbreads_02899_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

kokosova osnova

  • 4 žlice gheeja ali prečiščenega masla in še malo za namastitev
  • 1 dl mleka
  • 1 dl sladke smetane
  • 6 zelenih strokov kardamoma
  • 175 g svetlo rjavega sladkorja
  • 200 g kokosove moke (kosmičev)

obliv

  • 200 g bele čokolade brez glutena
  • 4 žlice sladke smetane
  • nekaj kapljic rožnatega barvila za živila
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

kokosova osnova

  • 4 žlice gheeja ali prečiščenega masla in še malo za namastitev
  • 1 dl mleka
  • 1 dl sladke smetane
  • 6 zelenih strokov kardamoma
  • 175 g svetlo rjavega sladkorja
  • 200 g kokosove moke (kosmičev)

obliv

  • 200 g bele čokolade brez glutena
  • 4 žlice sladke smetane
  • nekaj kapljic rožnatega barvila za živila

Postopek

1

Namastimo kvadraten model s stranico 16 cm. Mleko in smetano zmešamo in prihranimo. Stroke kardamoma stremo v možnarju, nato odstranimo semena in stremo še ta.

2

V teflonski kozici na srednji temperaturi segrejemo ghee. Dodamo sladkor in kokos, mešamo 2 minuti, nato dodamo mešanico mleka in smetane ter strta semena kardamoma. Na ognju neprestano mešamo približno 10 minut ali dokler se mešanica ne začne zgoščevati. Odstavimo z ognja in enakomerno razmažemo po pekaču.

3

Za obliv čokolado stopimo v nepregorni skledici, ki jo postavimo na kozico, v kateri nežno vre voda, ali v mikrovalovni pečici. Smetano segrejemo, jo dodamo stopljeni čokoladi in dobro zmešamo. Odstavimo z ognja in vmešamo rožnato barvilo. Čokoladno mešanico prelijemo na kokosovo osnovo in postavimo v hladilnik za 2 do 3 ure, da se strdi. Narežemo na kocke in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.