Kaj boste skuhali danes?
Indijski kokosov led
Indijski kokosov led
Sestavine
kokosova osnova
- 4 žlice gheeja ali prečiščenega masla in še malo za namastitev
- 1 dl mleka
- 1 dl sladke smetane
- 6 zelenih strokov kardamoma
- 175 g svetlo rjavega sladkorja
- 200 g kokosove moke (kosmičev)
obliv
- 200 g bele čokolade brez glutena
- 4 žlice sladke smetane
- nekaj kapljic rožnatega barvila za živila
Podpora imunskemu sistemu in dvig energije - na žlico
Na siv jesenski dan naše telo in duša zahrepenita po krožniku domače juhice. Bistra ingverjeva juha s piščančjimi cmočki pa je tudi odlična podpora za zdravje.
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Sestavine
kokosova osnova
- 4 žlice gheeja ali prečiščenega masla in še malo za namastitev
- 1 dl mleka
- 1 dl sladke smetane
- 6 zelenih strokov kardamoma
- 175 g svetlo rjavega sladkorja
- 200 g kokosove moke (kosmičev)
obliv
- 200 g bele čokolade brez glutena
- 4 žlice sladke smetane
- nekaj kapljic rožnatega barvila za živila
Postopek
Namastimo kvadraten model s stranico 16 cm. Mleko in smetano zmešamo in prihranimo. Stroke kardamoma stremo v možnarju, nato odstranimo semena in stremo še ta.
V teflonski kozici na srednji temperaturi segrejemo ghee. Dodamo sladkor in kokos, mešamo 2 minuti, nato dodamo mešanico mleka in smetane ter strta semena kardamoma. Na ognju neprestano mešamo približno 10 minut ali dokler se mešanica ne začne zgoščevati. Odstavimo z ognja in enakomerno razmažemo po pekaču.
Za obliv čokolado stopimo v nepregorni skledici, ki jo postavimo na kozico, v kateri nežno vre voda, ali v mikrovalovni pečici. Smetano segrejemo, jo dodamo stopljeni čokoladi in dobro zmešamo. Odstavimo z ognja in vmešamo rožnato barvilo. Čokoladno mešanico prelijemo na kokosovo osnovo in postavimo v hladilnik za 2 do 3 ure, da se strdi. Narežemo na kocke in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine z zelenjavno omako
Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.
Ribezovi krofki
Rezanci udon z rakci
Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo