© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Češnjeva torta iz listnatega testa

Češnjeva torta iz listnatega testa

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 koščkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cesnjeva torta iz listnatega testa A

Sestavine

  • 1 zavitek globoko zamrznjenega listnatega testa
  • 6 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 120 g masla
  • 140 g mehke moke
  • 40 g mletih mandljev
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • naribana lupina ½ limone
  • 500 g češenj
  • rumenjak za premaz
  • mandljevi lističi in sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 zavitek globoko zamrznjenega listnatega testa
  • 6 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 120 g masla
  • 140 g mehke moke
  • 40 g mletih mandljev
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • naribana lupina ½ limone
  • 500 g češenj
  • rumenjak za premaz
  • mandljevi lističi in sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Listnato testo odtalimo in ga na pomokani delovni površini razvaljamo. Z njim prekrijemo dno in obod okroglega modla za torte, preostalo testo pa narežemo na trakove. Testo v modlu pokrijemo s papirjem za peko in nato model napolnimo z lečo. V vnaprej ogreti pečici ga 20 minut pečemo pri 220 °C. Papir in lečo nato odstranimo.

cesnjeva torta iz listnatega testa 1
2

Češnje operemo, jim ostranimo koščice in jih dobro odcedimo. Rumenjake penasto zmešamo s tretjino sladkorja, vaniljevim sladkorjem in limonovo lupino. Beljake s preostalim sladkorjem stepemo v trd sneg in nato previdno primešamo rumenjakovi masi. Maslo raztopimo in ohlajenega na sobno temperaturo skupaj z moko in mandlji prav tako primešamo zmesi. Z maso napolnimo model, obložimo s češnjami in okrasimo s trakovi testa v obliki rešetke. Premažemo še z razžvrkljanim rumenjakom in posujemo z lističi mandljev. V vnaprej ogreti pečici pečemo 50 minut pri 180 °C (naredimo preizkus z zobotrebcem). Pustimo, da se torta popolnoma ohladi, jo vzamemo iz modla, posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo. Ta čudoviti kolač bo navdušil tudi najbolj izbirčne!

cesnjeva torta iz listnatega testa 2

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.