
Kaj boste skuhali danes?
Jagodni zavitek
Poletni "štrudelj" z jagodami in skuto
Jagodni zavitek
Poletni "štrudelj" z jagodami in skuto

Sestavine
- 330 g listnatega testa
- 300 g pretlačene puste skute
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 rumenjaka
- 1 jajce
- ½ zavitka praška za vaniljev puding
- nastrgana lupina in sok ½ limone
- šilce ruma
- ščepec soli
- 300 g jagod
- jajce za premaz

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 330 g listnatega testa
- 300 g pretlačene puste skute
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 rumenjaka
- 1 jajce
- ½ zavitka praška za vaniljev puding
- nastrgana lupina in sok ½ limone
- šilce ruma
- ščepec soli
- 300 g jagod
- jajce za premaz
Postopek
Listnato testo na pomokani delovni površini razvaljamo v pravokotnik, velik približno 45 x 30 cm. Moko skrbno pometemo s testa. Robove ravno obrežemo in ostanke testa prihranimo za mrežo.
Jagode operemo, očistimo in razpolovimo. Skuto gladko zmešamo s presejanim sladkorjem v prahu, rumenjakoma, jajcem, praškom za vaniljev puding ter limonovim sokom in limonovo lupino. Pečico segrejemo na 200 °C.
Tretjino testa vzdolžno premažemo s skutnim nadevom in obložimo z jagodami. Testo preganemo čez nadev, zvijemo v zavitek in položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Zavitek premažemo s stepenim jajcem. Na površini zavitka naredimo mrežo iz ostankov testa; mrežo prav tako premažemo z jajcem. Zavitek pečemo v prej ogreti pečici približno 40 minut do lepe zlato rjave barve. Šele ko se zavitek v pekaču ohladi, ga razrežemo na primerne kose.