
Kaj boste skuhali danes?
Jagodni zavitek
Poletni "štrudelj" z jagodami in skuto
Jagodni zavitek
Poletni "štrudelj" z jagodami in skuto

Sestavine
- 330 g listnatega testa
- 300 g pretlačene puste skute
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 rumenjaka
- 1 jajce
- ½ zavitka praška za vaniljev puding
- nastrgana lupina in sok ½ limone
- šilce ruma
- ščepec soli
- 300 g jagod
- jajce za premaz

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 330 g listnatega testa
- 300 g pretlačene puste skute
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 rumenjaka
- 1 jajce
- ½ zavitka praška za vaniljev puding
- nastrgana lupina in sok ½ limone
- šilce ruma
- ščepec soli
- 300 g jagod
- jajce za premaz
Postopek
Listnato testo na pomokani delovni površini razvaljamo v pravokotnik, velik približno 45 x 30 cm. Moko skrbno pometemo s testa. Robove ravno obrežemo in ostanke testa prihranimo za mrežo.
Jagode operemo, očistimo in razpolovimo. Skuto gladko zmešamo s presejanim sladkorjem v prahu, rumenjakoma, jajcem, praškom za vaniljev puding ter limonovim sokom in limonovo lupino. Pečico segrejemo na 200 °C.
Tretjino testa vzdolžno premažemo s skutnim nadevom in obložimo z jagodami. Testo preganemo čez nadev, zvijemo v zavitek in položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Zavitek premažemo s stepenim jajcem. Na površini zavitka naredimo mrežo iz ostankov testa; mrežo prav tako premažemo z jajcem. Zavitek pečemo v prej ogreti pečici približno 40 minut do lepe zlato rjave barve. Šele ko se zavitek v pekaču ohladi, ga razrežemo na primerne kose.