© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagodni zavitek

Poletni "štrudelj" z jagodami in skuto

Jagodni zavitek

Poletni "štrudelj" z jagodami in skuto

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ErdbeerstrudeleinseitigProd. 5/022002 03 19

Sestavine

  • 330 g listnatega testa
  • 300 g pretlačene puste skute
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka
  • 1 jajce
  • ½ zavitka praška za vaniljev puding
  • nastrgana lupina in sok ½ limone
  • šilce ruma
  • ščepec soli
  • 300 g jagod
  • jajce za premaz
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 330 g listnatega testa
  • 300 g pretlačene puste skute
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka
  • 1 jajce
  • ½ zavitka praška za vaniljev puding
  • nastrgana lupina in sok ½ limone
  • šilce ruma
  • ščepec soli
  • 300 g jagod
  • jajce za premaz

Postopek

1

Listnato testo na pomokani delovni površini razvaljamo v pravokotnik, velik približno 45 x 30 cm. Moko skrbno pometemo s testa. Robove ravno obrežemo in ostanke testa prihranimo za mrežo.

2

Jagode operemo, očistimo in razpolovimo. Skuto gladko zmešamo s presejanim sladkorjem v prahu, rumenjakoma, jajcem, praškom za vaniljev puding ter limonovim sokom in limonovo lupino. Pečico segrejemo na 200 °C.

3

Tretjino testa vzdolžno premažemo s skutnim nadevom in obložimo z jagodami. Testo preganemo čez nadev, zvijemo v zavitek in položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Zavitek premažemo s stepenim jajcem. Na površini zavitka naredimo mrežo iz ostankov testa; mrežo prav tako premažemo z jajcem. Zavitek pečemo v prej ogreti pečici približno 40 minut do lepe zlato rjave barve. Šele ko se zavitek v pekaču ohladi, ga razrežemo na primerne kose.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.