© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marcipanove palčke

Marcipanove palčke

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 palčk
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
marcipanove palcke

Sestavine

  • 330 g zamrznjenega listnatega testa
  • 150 g surovega marcipana
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 50 g kandirane pomarančne lupine
  • kozarček ruma
  • 1 žlica medu
  • 1 rumenjak
  • moka in sladkor v prahu za delovno površino
  • jajce za premaz
  • mandljevi lističi za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 330 g zamrznjenega listnatega testa
  • 150 g surovega marcipana
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 50 g kandirane pomarančne lupine
  • kozarček ruma
  • 1 žlica medu
  • 1 rumenjak
  • moka in sladkor v prahu za delovno površino
  • jajce za premaz
  • mandljevi lističi za posip

Postopek

1

Listnato testo odtajamo. Marcipan drobno narežemo in s presejanim sladkorjem v prahu, rumom in medom zgnetemo v gladko maso. Pomarančno lupino drobno nasekljamo in vmešamo v marcipanovo maso. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini približno 3 mm debelo.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Moko skrbno pometemo s površine razvaljanega testa, nato pa testo premažemo s stepenim rumenjakom. Na delovni površini, ki smo jo potresli s sladkorjem v prahu, tanko razvaljamo marcipanovo maso v velikosti listnatega testa. Marcipanovo maso položimo na listnato testo in dobro pritisnemo. Izrežemo 10 podolgovatih trikotnikov in jih zvijemo v palčke. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in premažemo s stepenim jajcem. Marcipanove palčke potresemo z mandljevimi lističi in hrustljavo spečemo v prej ogreti pečici (približno 15 minut) do rjave barve.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.