Kaj boste skuhali danes?
Marcipanove palčke
Marcipanove palčke
Sestavine
- 330 g zamrznjenega listnatega testa
- 150 g surovega marcipana
- 50 g sladkorja v prahu
- 50 g kandirane pomarančne lupine
- kozarček ruma
- 1 žlica medu
- 1 rumenjak
- moka in sladkor v prahu za delovno površino
- jajce za premaz
- mandljevi lističi za posip
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 330 g zamrznjenega listnatega testa
- 150 g surovega marcipana
- 50 g sladkorja v prahu
- 50 g kandirane pomarančne lupine
- kozarček ruma
- 1 žlica medu
- 1 rumenjak
- moka in sladkor v prahu za delovno površino
- jajce za premaz
- mandljevi lističi za posip
Postopek
Listnato testo odtajamo. Marcipan drobno narežemo in s presejanim sladkorjem v prahu, rumom in medom zgnetemo v gladko maso. Pomarančno lupino drobno nasekljamo in vmešamo v marcipanovo maso. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini približno 3 mm debelo.
Pečico segrejemo na 220 °C. Moko skrbno pometemo s površine razvaljanega testa, nato pa testo premažemo s stepenim rumenjakom. Na delovni površini, ki smo jo potresli s sladkorjem v prahu, tanko razvaljamo marcipanovo maso v velikosti listnatega testa. Marcipanovo maso položimo na listnato testo in dobro pritisnemo. Izrežemo 10 podolgovatih trikotnikov in jih zvijemo v palčke. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in premažemo s stepenim jajcem. Marcipanove palčke potresemo z mandljevimi lističi in hrustljavo spečemo v prej ogreti pečici (približno 15 minut) do rjave barve.