
Rezine pljučne pečenke z zelenjavo iz voka
Rezine pljučne pečenke z zelenjavo iz voka

Sestavine
- 400 g pljučne pečenke
- sol
- poper
- 2 žlici olja za peko
- 4 žlice sojine omake
- 200 g bučk
- 200 g zelenih belušev
- 100 g korenja
- 50 g stročjega graha
- 150 g belih belušev
- 1 žlica sezamovih semen
- oljčno olje in maslo za peko
- nekaj kapljic sezamovega olja

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 400 g pljučne pečenke
- sol
- poper
- 2 žlici olja za peko
- 4 žlice sojine omake
- 200 g bučk
- 200 g zelenih belušev
- 100 g korenja
- 50 g stročjega graha
- 150 g belih belušev
- 1 žlica sezamovih semen
- oljčno olje in maslo za peko
- nekaj kapljic sezamovega olja
Postopek
Pljučno pečenko narežemo najprej na rezine, nato pa na trakove ter začinimo s soljo in poprom.
Bučke operemo, očistimo in narežemo na koščke. Beluše in stroke stročjega graha razpolovimo. Korenček ostrgamo in narežemo na tanke rezine. Narezano zelenjavo v skledi pomešamo s sezamovimi semeni.
V voku segrejemo olje. Meso na hitro popražimo, zalijemo s sojino omako, preložimo v drugo posodo in na toplem prihranimo.
V voku sedaj segrejemo oljčno olje in malo masla. Dodamo zelenjavo in popražimo toliko, da je še čvrsta. Začinimo s soljo in sezamovim oljem. Dodamo meso skupaj s sokom od pečenja, zmešamo in po okusu še začinimo. Jed serviramo na krožnike in vroče ponudimo.