
Skuše v marinadi
Skuše v marinadi

Sestavine
- 800 g skuš
- 250 g čebule
- 1,5 dl oljčnega olja
- 1,5 dl belega vina
- 1 dl vinskega kisa
- 4 stroki česna
- majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- moka za pomokanje
- 2 lovorova lista
- vejica rožmarina
- sol in poper v zrnu

Hladilnik pred dopustom: porabite, kar imate, zamrznite, kar lahko
Preden se odpravite na težko pričakovani dopust, poskrbite, da vas ob vrnitvi v hladilniku ne pričakata pokvarjena hrana in neprijeten vonj. Porabite, kar imate, zamrznite, kar lahko – preverite naše praktične nasvete in odpotujte brez slabe vesti.

Popolna izbira za poletje: 3 malo drugačne sladice brez peke
Brez skrbi glede vzhajanja, zažganih robov in bojazni, da bi karkoli 'padlo skupaj'. Te sladice brez peke so nam všeč, ker so enostavne in osvežujoče.

Jajčevci ali melancani? Ni pomembno, važen je dober recept
Jajčevci ali melancani so nam na voljo vse leto, a so zdaj res slastni. Pogosto jih podcenjujemo, zato smo tokrat zbrali recepte, ki bodo to hitro spremenili.
Sestavine
- 800 g skuš
- 250 g čebule
- 1,5 dl oljčnega olja
- 1,5 dl belega vina
- 1 dl vinskega kisa
- 4 stroki česna
- majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- moka za pomokanje
- 2 lovorova lista
- vejica rožmarina
- sol in poper v zrnu
Postopek
Skuše očistimo, jim odstranimo glave in drobovino (temeljito spraskamo črni del ob hrbtenici), jih operemo in osušimo. Čebulo narežemo na tanke rezance, limono pa na kolobarje. Česen in peteršilj sesekljamo.
Manjše skuše pripravimo cele, večje pa prerežemo na pol. Ribe solimo, povaljamo v moki in jih na segretem oljčnem olju pečemo 3 minute na vsaki strani, tako da niso pečene do konca. Vzamemo jih iz ponve in preložimo v globljo kozico. Na isti maščobi posteklenimo čebulo, dodamo lovorova lista, rožmarin, česen in peteršilj. Zalijemo s kisom in belim vinom ter prekuhamo. Če je treba, dodamo tudi malo vode ali vina in kisa, tekočine mora biti toliko, da so ribe pokrite. Začinimo s soljo in poprom.
S pripravljeno marinado prelijemo skuše v kozici, na vrh damo narezano limono in na nizki temperaturi kuhamo 6 do 8 minut. Pokrijemo in ohladimo. Jed je najokusnejša, ko vsaj en dan odleži v hladilniku, kjer jo lahko hranimo 4 dni.