
Čokoladni mafini s skutno kremo
Sočna čokoladna sladica s sočno kremo
Čokoladni mafini s skutno kremo
Sočna čokoladna sladica s sočno kremo

Sestavine
- 120 g temne čokolade
- 3 jajca
- 120 g rjavega sladkorja
- sol
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlici moke
- ½ žličke mletega cimeta
- 50 g drobno nasekljanih pistacij
- maslo in moka za model
- lističi mete za okras
skutna krema
- 125 g skute (20 %)
- 50 g medu
- 1 žlica sirupa iz rakitovca (kupimo v trgovini z zdravo hrano)
- mleko po potrebi

Kako pravilno uporabimo vaniljev strok
Pravijo, da je vaniljev strok za peko, to kar je česen za kuho. Hrani doda esenco, ki v nas sproži zadovoljen "mmm". Pripravili smo kratek vodič, kako se pravilno uporabi vaniljev strok.

Viralna zdrava sladica, ki je obnorela svet
V svetu, kjer se kulinarični trendi širijo s hitrostjo svetlobe, je ribana lubenica (ang. watermelon shaved ice) še ena izemd poletnih domislic, ki je čez noč postala spletna senzacija.

Priljubljen italijanski liker je hit poletnih večerov
Limončelo ni le alkoholni napitek, temveč tudi simbol sredozemske lahkotnosti, gostoljubnosti in uživanja življenja.
Sestavine
- 120 g temne čokolade
- 3 jajca
- 120 g rjavega sladkorja
- sol
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlici moke
- ½ žličke mletega cimeta
- 50 g drobno nasekljanih pistacij
- maslo in moka za model
- lističi mete za okras
skutna krema
- 125 g skute (20 %)
- 50 g medu
- 1 žlica sirupa iz rakitovca (kupimo v trgovini z zdravo hrano)
- mleko po potrebi
Postopek
Model za mafine namažemo z maslom, pomokamo in damo na hladno. Čokolado drobno naribamo.
Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem, beljake pa s ščepcem soli stepemo v trd sneg. Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo presejemo na rumenjakovo zmes. Dodamo sneg, čokolado, pistacije in cimet, previdno zmešamo in maso napolnimo v vdolbinice modla. Pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C približno 15 minut. Počakamo 5 minut, nato pa mafine zvrnemo iz modla.
Skutno kremo pripravimo tako, da vse navedene sestavine zmešamo z mešalnikom. Če je treba kremo razredčiti, dodamo malo mleka. Še mlačne čokoladne mafine serviramo s pripravljeno skutno kremo, okrasimo z vršički mete in ponudimo.