
Goveji medaljoni v zelenini omaki
Goveji medaljoni v zelenini omaki

Sestavine
- 800 g goveje pljučne pečenke
- sol
- poper
- 60 g olja
- 1 majhna šalotka
- ½ gomolja zelene
- ½ šopka peteršilja
- nekaj listov zelene
- 1,5 dl sladke smetane
- 1,25 dl crème fraîche
- 3 žlice pečenkinega soka
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 800 g goveje pljučne pečenke
- sol
- poper
- 60 g olja
- 1 majhna šalotka
- ½ gomolja zelene
- ½ šopka peteršilja
- nekaj listov zelene
- 1,5 dl sladke smetane
- 1,25 dl crème fraîche
- 3 žlice pečenkinega soka
Postopek
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo, zeleno operemo, olupimo in narežemo na paličice. Liste zelene in peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Z mesa odstranimo vse kite in kožice ter morebitno maščobo in ga narežemo na osem enako velikih medaljonov, ki jih posolimo in popopramo.

Olje segrejemo v dovolj veliki ponvi in medaljone z obeh strani – odvisno od okusa – bolj ali manj rožnato popečemo. Vzamemo jih iz ponve in damo na toplo. S pečenkinega soka poberemo maščobo in v njem svetlo popražimo čebulo. Dodamo paličice zelene in še naprej pražimo; nato zalijemo s pečenkinim sokom, dodamo sladko smetano in crème fraîche, da se zgosti. Dodamo še peteršilj in liste zelene ter na koncu posolimo in popopramo. Omako serviramo z medaljoni na ogretih krožnikih in čim prej postavimo na mizo. Kot prilogo lahko ponudimo naravno pripravljeno zelenjavo.
