
Sestavine
- 8 korenčkov z zelenjem
- 8 belih belušev
- 8 zelenih belušev
- 100 g grahovih strokov
- 200 g mini bučk
- 4 mlade čebulice (samo beli deli)
- 100 g blanširane mlade špinače
- 4 svinjski medaljoni po 120 g
- sol
- poper
- olje za peko
- maslo za pretresanje
Preberite tudi

Svilnata maslena omaka - po korakih
Maslena omaka je klasična francoska osnovna omaka, ki jo poznamo tudi pod francoskim imenom beurre blanc.

Kako določiti višino kuhinjskega pulta
Kuhanje naj bo užitek, ne telovadba za hrbet! Odkrijte idealno višino kuhinjskega pulta za udobno ustvarjanje v kuhinji.

Pofalača, slovenska pogača
Pofalača je ena od tradicionalnih slovenskih pogač z najbolj zanimivim imenom. Je kvašenega testa, slana in zelo okusna.
Sestavine
- 8 korenčkov z zelenjem
- 8 belih belušev
- 8 zelenih belušev
- 100 g grahovih strokov
- 200 g mini bučk
- 4 mlade čebulice (samo beli deli)
- 100 g blanširane mlade špinače
- 4 svinjski medaljoni po 120 g
- sol
- poper
- olje za peko
- maslo za pretresanje
Postopek
Korenčkovo zelenje odrežemo tako, da ga ostane samo še nekaj centimetrov. Potem korenček ostrgamo. Bele beluše od vršičkov proti koncu olupimo, pri zelenih beluših pa odrežemo spodnjo tretjino olesenelih koncev. Bučke očistimo, operemo in narežemo na primerne kose.
Zelenjavo do čvrstega skuhamo v osoljeni vodi. V ponvi segrejemo nekaj masla. Dodamo zelenjavo, jo pretresemo ter začinimo s soljo in poprom.
Svinjske medaljone solimo in popramo. V ponvi za žar segrejemo malo olja, medaljone na obeh straneh popečemo, potem pa na zmerni temperaturi spečemo do konca. Meso z žara ponudimo s pripravljeno zelenjavo.