
Poširana teletina s pomladansko zelenjavo
Poširana teletina s pomladansko zelenjavo

Sestavine
- 1 liter telečje jušne osnove ali juhe
- 4 poprova zrna
- ½ limone
- 1 vejica luštreka
- sol
- 1 kg teletine (od hrbta, brez kosti)
- 6 belih olupljenih belušev
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 mladih korenčkov z zelenjem
- 2 stebli stebelne zelene
- 8 zelenih belušev
- 2 mladi čebulici
- 50 g stročjega graha

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 1 liter telečje jušne osnove ali juhe
- 4 poprova zrna
- ½ limone
- 1 vejica luštreka
- sol
- 1 kg teletine (od hrbta, brez kosti)
- 6 belih olupljenih belušev
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 mladih korenčkov z zelenjem
- 2 stebli stebelne zelene
- 8 zelenih belušev
- 2 mladi čebulici
- 50 g stročjega graha
Postopek
V kozici zavremo telečjo osnovo z zelišči in aromati. Teletino pretaknemo s centimeter debelimi beluševimi palčkami; pomagamo si z iglo za pretikanje mesa. Meso vse naokrog popečemo v ponvi na vročem olju, potem ga pa damo v vreli prevretek in poširamo približno pol ure.
Medtem očistimo zelenjavo, jo olupimo in narežemo na primerne kose. Meso vzamemo iz kozice, zavijemo v alufolijo in pustimo počivati približno 10 minut. V tem času v prevretku do čvrstega skuhamo zelenjavo. Meso narežemo na rezine in z zelenjavo serviramo na krožnike. Jed nekoliko pokapamo s prevretkom in ponudimo.
Nasvet
Več o poširanju si preberite tukaj.