
Poširana teletina s pomladansko zelenjavo
Poširana teletina s pomladansko zelenjavo

Sestavine
- 1 liter telečje jušne osnove ali juhe
- 4 poprova zrna
- ½ limone
- 1 vejica luštreka
- sol
- 1 kg teletine (od hrbta, brez kosti)
- 6 belih olupljenih belušev
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 mladih korenčkov z zelenjem
- 2 stebli stebelne zelene
- 8 zelenih belušev
- 2 mladi čebulici
- 50 g stročjega graha

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.
Sestavine
- 1 liter telečje jušne osnove ali juhe
- 4 poprova zrna
- ½ limone
- 1 vejica luštreka
- sol
- 1 kg teletine (od hrbta, brez kosti)
- 6 belih olupljenih belušev
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 mladih korenčkov z zelenjem
- 2 stebli stebelne zelene
- 8 zelenih belušev
- 2 mladi čebulici
- 50 g stročjega graha
Postopek
V kozici zavremo telečjo osnovo z zelišči in aromati. Teletino pretaknemo s centimeter debelimi beluševimi palčkami; pomagamo si z iglo za pretikanje mesa. Meso vse naokrog popečemo v ponvi na vročem olju, potem ga pa damo v vreli prevretek in poširamo približno pol ure.
Medtem očistimo zelenjavo, jo olupimo in narežemo na primerne kose. Meso vzamemo iz kozice, zavijemo v alufolijo in pustimo počivati približno 10 minut. V tem času v prevretku do čvrstega skuhamo zelenjavo. Meso narežemo na rezine in z zelenjavo serviramo na krožnike. Jed nekoliko pokapamo s prevretkom in ponudimo.
Nasvet
Več o poširanju si preberite tukaj.