
Ocvrti koprivni listi
Za gibčne sklepe
Ocvrti koprivni listi
Za gibčne sklepe

Sestavine
- 32–40 lepih listov pekoče koprive
- 4 jajca
- 4 zvrhane žlice moke
- malo pecilnega praška
- 1 žlica lešnikovega ali drugega olja
- ščepec soli
- mleko po potrebi
- olje za cvrenje

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.
Sestavine
- 32–40 lepih listov pekoče koprive
- 4 jajca
- 4 zvrhane žlice moke
- malo pecilnega praška
- 1 žlica lešnikovega ali drugega olja
- ščepec soli
- mleko po potrebi
- olje za cvrenje
Postopek
Stepemo jajca, dodamo olje in počasi dodajamo presejano moko s pecilnim praškom. Solimo po želji in z mlekom razredčimo testo do nekoliko gostejše mase kakor za palačinke.
Koprivne liste odtrgamo od stebla, operemo in osušimo. Cvrtje je uspešnejše in lepše, če uporabimo po dva lista, obrnjena z zunanjo stranjo drug proti drugemu, in ju skupaj pomakamo v maso za cvrtje. Liste hitro ocvremo v dobrem olju za cvrenje do zlato rumene barve. Ocvrte polagamo na papirnat prtiček, da se razmastijo. Ponudimo jih na svežih zelenih listih koprive, ki jih prej v rokah zmanemo z rokavicami.