
Ocvrti koprivni listi
Za gibčne sklepe
Ocvrti koprivni listi
Za gibčne sklepe

Sestavine
- 32–40 lepih listov pekoče koprive
- 4 jajca
- 4 zvrhane žlice moke
- malo pecilnega praška
- 1 žlica lešnikovega ali drugega olja
- ščepec soli
- mleko po potrebi
- olje za cvrenje

Preprosti beljakovinski mafini so odlična izbira za zajtrk
Namesto da znova izberete enolične granoline tablice, začnite dan s krhkimi domačimi mafini, polnimi beljakovin in malo sladkorja.

Affogato: preprosta poletna kavna sladica, na katero prisegajo Italijani
Italijani že dolgo znajo združiti najboljše iz sveta kave in sladic. Ena najpreprostejših, a hkrati bolj zapeljivih kombinacij je 'affogato al caffè' – kepica sladoleda v vročem espressu.

Recept za najljubšo jed novega papeža
Prvi prah po izbiranju novega papeža se je že polegel, zdaj na plano prihajajo zanimivosti iz njegovega življenja. Kaj mu gre v slast? Lomo saltado.
Sestavine
- 32–40 lepih listov pekoče koprive
- 4 jajca
- 4 zvrhane žlice moke
- malo pecilnega praška
- 1 žlica lešnikovega ali drugega olja
- ščepec soli
- mleko po potrebi
- olje za cvrenje
Postopek
Stepemo jajca, dodamo olje in počasi dodajamo presejano moko s pecilnim praškom. Solimo po želji in z mlekom razredčimo testo do nekoliko gostejše mase kakor za palačinke.
Koprivne liste odtrgamo od stebla, operemo in osušimo. Cvrtje je uspešnejše in lepše, če uporabimo po dva lista, obrnjena z zunanjo stranjo drug proti drugemu, in ju skupaj pomakamo v maso za cvrtje. Liste hitro ocvremo v dobrem olju za cvrenje do zlato rumene barve. Ocvrte polagamo na papirnat prtiček, da se razmastijo. Ponudimo jih na svežih zelenih listih koprive, ki jih prej v rokah zmanemo z rokavicami.