
Sestavine
- 6 mini piščančjih filejev
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 žlički karija v prahu
- 4 žlice polnomastnega navadnega jogurta
- 2 žlici mangovega čatnija
- lupina ½ limete in 2 žlički soka
- 1 manjša glava zelene solate
- 1 zrel mango
- ½ rdeče čebule
- 2 žlički prepraženih sezamovih semen
- sol
- poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 6 mini piščančjih filejev
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 žlički karija v prahu
- 4 žlice polnomastnega navadnega jogurta
- 2 žlici mangovega čatnija
- lupina ½ limete in 2 žlički soka
- 1 manjša glava zelene solate
- 1 zrel mango
- ½ rdeče čebule
- 2 žlički prepraženih sezamovih semen
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Piščančje fileje premažemo z oljem, jih posujemo z žličko karijevega praška ter začinimo s soljo in poprom. Damo jih na pekač, obložen z aluminijasto folijo, in pečemo 20 minut, da se meso dobro speče. Pustimo, da se malo ohladi, nato ga narežemo na rezine.
Medtem olupimo mango in ga narežemo na rezine. Operemo tudi solatne liste. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Pripravimo še preliv tako, da preostali kari v prahu zmešamo z jogurtom, čatnijem, limetino lupino in sokom. Če je mešanica pregosta, dodamo žlico vode.
Solatne liste razporedimo na dva krožnika. Nanje položimo rezine manga in piščančjih filejev, nato pa vse skupaj prelijemo s prelivom. Pred postrežbo solato posujemo še z rezinami čebule in sezamovimi semeni.