
Sestavine
- 6 mini piščančjih filejev
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 žlički karija v prahu
- 4 žlice polnomastnega navadnega jogurta
- 2 žlici mangovega čatnija
- lupina ½ limete in 2 žlički soka
- 1 manjša glava zelene solate
- 1 zrel mango
- ½ rdeče čebule
- 2 žlički prepraženih sezamovih semen
- sol
- poper

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Tako lahko porabite presežek paradižnika
Polsušeni paradižnik je čudovit način, da porabimo presežke paradižnika, ko ga je na vrtovih in na tržnicah v izobilju, in ga shranimo za hladnejše dni.

Blitva: zakladnica vitaminov, folne kisline in popolna poletna priloga
Blitva je lahko na jedilniku vse leto, a običajno predvsem v poletnih mesecih pogosteje posežemo po njej, ko se kot priloga znajde ob morskih sadežih. Vsebuje malo kalorij in veliko dobrega.
Sestavine
- 6 mini piščančjih filejev
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 žlički karija v prahu
- 4 žlice polnomastnega navadnega jogurta
- 2 žlici mangovega čatnija
- lupina ½ limete in 2 žlički soka
- 1 manjša glava zelene solate
- 1 zrel mango
- ½ rdeče čebule
- 2 žlički prepraženih sezamovih semen
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Piščančje fileje premažemo z oljem, jih posujemo z žličko karijevega praška ter začinimo s soljo in poprom. Damo jih na pekač, obložen z aluminijasto folijo, in pečemo 20 minut, da se meso dobro speče. Pustimo, da se malo ohladi, nato ga narežemo na rezine.
Medtem olupimo mango in ga narežemo na rezine. Operemo tudi solatne liste. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Pripravimo še preliv tako, da preostali kari v prahu zmešamo z jogurtom, čatnijem, limetino lupino in sokom. Če je mešanica pregosta, dodamo žlico vode.
Solatne liste razporedimo na dva krožnika. Nanje položimo rezine manga in piščančjih filejev, nato pa vse skupaj prelijemo s prelivom. Pred postrežbo solato posujemo še z rezinami čebule in sezamovimi semeni.