© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata s piščancem in sezamom

Solata s piščancem in sezamom

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solata s piscancem in sezamom

Sestavine

  • 2 fileja piščančjih prsi
  • 85 g zamrznjene soje
  • 1 velik korenček
  • 4 mlade čebulice
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • šopek koriandra
  • drobna pest listov tajske ali navadne bazilike
  • 85 g mladih solatnih listov
  • 1 žlička praženih sezamovih semen

preliv

  • naribana lupinica 1 majhne limete
  • sok majhne limete
  • 1 žlička ribje omake
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 2 žlički sladke čilijeve omake
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 fileja piščančjih prsi
  • 85 g zamrznjene soje
  • 1 velik korenček
  • 4 mlade čebulice
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • šopek koriandra
  • drobna pest listov tajske ali navadne bazilike
  • 85 g mladih solatnih listov
  • 1 žlička praženih sezamovih semen

preliv

  • naribana lupinica 1 majhne limete
  • sok majhne limete
  • 1 žlička ribje omake
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 2 žlički sladke čilijeve omake

Postopek

1

Meso položimo v kozico in ga prelijemo s hladno vodo, da ga voda pokriva. Sojo damo v soparnik nad kozico. Ko voda zavre, kuhamo piščanca na nizki temperaturi 8 minut, nad njim pa se medtem v sopari kuha soja.

2

Medtem pripravimo preliv. V večji posodi zmešamo lupinico in sok limete, obe omaki in olje.

3

Pripravimo še zelenjavo. Korenje olupimo in narežemo na palčke. Čebulo narežemo na rezine, razpolovimo češnjeve paradižnike in nasekljamo koriander. Če so listi bazilike preveliki, jih nasekljamo.

4

Ko je piščanec kuhan, ga narežemo na rezine. Narezano zelenjavo, sojo in meso zmešamo s prelivom in porazdelimo po solatnih listih, ki smo jih razporedili po krožnikih. Posujemo s sezamovimi semeni in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.