
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi
- 85 g zamrznjene soje
- 1 velik korenček
- 4 mlade čebulice
- 150 g češnjevih paradižnikov
- šopek koriandra
- drobna pest listov tajske ali navadne bazilike
- 85 g mladih solatnih listov
- 1 žlička praženih sezamovih semen
preliv
- naribana lupinica 1 majhne limete
- sok majhne limete
- 1 žlička ribje omake
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlički sladke čilijeve omake

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi
- 85 g zamrznjene soje
- 1 velik korenček
- 4 mlade čebulice
- 150 g češnjevih paradižnikov
- šopek koriandra
- drobna pest listov tajske ali navadne bazilike
- 85 g mladih solatnih listov
- 1 žlička praženih sezamovih semen
preliv
- naribana lupinica 1 majhne limete
- sok majhne limete
- 1 žlička ribje omake
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlički sladke čilijeve omake
Postopek
Meso položimo v kozico in ga prelijemo s hladno vodo, da ga voda pokriva. Sojo damo v soparnik nad kozico. Ko voda zavre, kuhamo piščanca na nizki temperaturi 8 minut, nad njim pa se medtem v sopari kuha soja.
Medtem pripravimo preliv. V večji posodi zmešamo lupinico in sok limete, obe omaki in olje.
Pripravimo še zelenjavo. Korenje olupimo in narežemo na palčke. Čebulo narežemo na rezine, razpolovimo češnjeve paradižnike in nasekljamo koriander. Če so listi bazilike preveliki, jih nasekljamo.
Ko je piščanec kuhan, ga narežemo na rezine. Narezano zelenjavo, sojo in meso zmešamo s prelivom in porazdelimo po solatnih listih, ki smo jih razporedili po krožnikih. Posujemo s sezamovimi semeni in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koromačeva solata z limono in meto
Lahkotna koromačeva solata je odlična izbira za sončne dni