© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Osvežilna solata s koromačem, mangom in feto

Osvežilna solata s koromačem, mangom in feto

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
osvezilna solata s koromacem mangom in feto

Sestavine

  • 100 g sira feta
  • 300 g koromača
  • 1 mango (pribl. 250 g)
  • 50 g črnih oliv
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 0,4 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 žličke balzamičnega kisa
  • sol
  • poper
  • zelene vejice koromača za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g sira feta
  • 300 g koromača
  • 1 mango (pribl. 250 g)
  • 50 g črnih oliv
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 0,4 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 žličke balzamičnega kisa
  • sol
  • poper
  • zelene vejice koromača za okras

Postopek

1

Koromač operemo in odstranimo trše zunanje liste. Razrežemo ga na četrtine in nato še vsako četrtino na tanjše trakove. Prestavimo jih v globoko posodo z mrzlo vodo in ledom, da bodo ostali hrustljavi. Mango olupimo, ga po dolgem razpolovimo in odstranimo peško. Meso razrežemo na podolgovate rezine. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezinice. Sir feta narežemo na centimetrske kocke. Rezine koromača odcedimo in temeljito osušimo.

2

V solatno posodo položimo koromač, dodamo feto, mango, črne olive in z 2 žlicama previdno pomešamo. V posodici pomešamo balzamični kis s ščepcem soli, popra in oljčnim oljem. Z vilicami ali manjšo metlico mešamo približno pol minute, da emulzija postane homogena. Prelijemo po solati in ponovno previdno premešamo. Solato razdelimo v štiri solatne posodice, okrasimo z vejicami koromača in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.