 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Osvežilna solata s koromačem, mangom in feto
Osvežilna solata s koromačem, mangom in feto
 
    Sestavine
- 100 g sira feta
- 300 g koromača
- 1 mango (pribl. 250 g)
- 50 g črnih oliv
- 1 manjša rdeča čebula
- 0,4 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žličke balzamičnega kisa
- sol
- poper
- zelene vejice koromača za okras
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 100 g sira feta
- 300 g koromača
- 1 mango (pribl. 250 g)
- 50 g črnih oliv
- 1 manjša rdeča čebula
- 0,4 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žličke balzamičnega kisa
- sol
- poper
- zelene vejice koromača za okras
Postopek
Koromač operemo in odstranimo trše zunanje liste. Razrežemo ga na četrtine in nato še vsako četrtino na tanjše trakove. Prestavimo jih v globoko posodo z mrzlo vodo in ledom, da bodo ostali hrustljavi. Mango olupimo, ga po dolgem razpolovimo in odstranimo peško. Meso razrežemo na podolgovate rezine. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezinice. Sir feta narežemo na centimetrske kocke. Rezine koromača odcedimo in temeljito osušimo.
V solatno posodo položimo koromač, dodamo feto, mango, črne olive in z 2 žlicama previdno pomešamo. V posodici pomešamo balzamični kis s ščepcem soli, popra in oljčnim oljem. Z vilicami ali manjšo metlico mešamo približno pol minute, da emulzija postane homogena. Prelijemo po solati in ponovno previdno premešamo. Solato razdelimo v štiri solatne posodice, okrasimo z vejicami koromača in postrežemo.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        