© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skledica s piščancem in mangom

Popolno službeno kosilo, po katerem boste še dolgo siti

Skledica s piščancem in mangom

Popolno službeno kosilo, po katerem boste še dolgo siti

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skledica

Sestavine

  • 2 piščančje prsi
  • 2 žlički cajunske mešanice začimb
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 250 g kuhane leče (lahko iz pločevinke)
  • 4 mlade čebulice
  • 1 rdeč čili
  • majhen šopek koriandra
  • 1 mango
  • 1 limeta
  • 8 žlic navadnega jogurta
  • 4 žlice mangovega čatnija
  • sol
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 2 piščančje prsi
  • 2 žlički cajunske mešanice začimb
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 250 g kuhane leče (lahko iz pločevinke)
  • 4 mlade čebulice
  • 1 rdeč čili
  • majhen šopek koriandra
  • 1 mango
  • 1 limeta
  • 8 žlic navadnega jogurta
  • 4 žlice mangovega čatnija
  • sol

Postopek

1

Dan prej spečemo piščanca. Pečico segrejemo na 200  °C. Piščančje prsi narežemo na trakove, jih damo v pekač in začinimo z cajunsko mešanico začimb, pokapamo z oljčnim oljem in solimo. Pečemo jih 15 minut, da je meso skoz in skoz pečeno, nato pustimo, da se ohladi.

2

Mlade čebulice in čili narežemo na tanke kolobarčke, koriandru osmukamo lističe, mango narežemo na kocke, limeto pa na krhlje. V 2 skledici razdelimo piščanca, čebulico, čili, koriandrove lističe in mango, zraven pa priložimo limetine krhlje. Posebej narahlo zmešamo jogurt in mangov čatni, da nastane vrtinčast vzorec. Tik preden jemo, solato obložimo z mangovim jogurtom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.