
Kaj boste skuhali danes?
Dvobarvna grozdna krema
Da za sladico ne bo samo torta ali pita, pripravite to fino grozdno kremo
Dvobarvna grozdna krema
Da za sladico ne bo samo torta ali pita, pripravite to fino grozdno kremo

Sestavine
- po 120 g črnega in belega grozdja (brez koščic)
- 4 žlice belega vina
- 4 žlice rdečega vina
- 2 žlički sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- list želatine
- 2 vafljevi rolici za okras

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- po 120 g črnega in belega grozdja (brez koščic)
- 4 žlice belega vina
- 4 žlice rdečega vina
- 2 žlički sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- list želatine
- 2 vafljevi rolici za okras
Postopek
Grozdje operemo, odstranimo peclje, jagode pa razpolovimo. Po eno črno in belo grozdno jagodo olupimo in prihranimo za okras sladice.
Pripravimo dve kozici. V eni skuhamo do mehkega belo grozdje v belem vinu, v drugi pa črno grozdje v rdečem vinu. Tako belo kot črno grozdje posladkamo z žličko sladkorja. Kuhano grozdje ločeno pretlačimo skozi gosto sito, nato pa damo na hladno.
Želatino namočimo v hladni vodi. Sladko smetano čvrsto stepemo. Polovično količino stepene smetane vmešamo v belo grozdno kašo, preostalo smetano pa v črno kašo. Želatino dobro ožmemo in raztopimo v topli vodni kopeli. V vsako kremo vmešamo po polovico raztopljene želatine. Vsako kremo damo v svojo brizgalno vrečko, nato pa kremi izmenično v plasteh nabrizgamo v ohlajena kozarca. Sladico okrasimo z grozdno jagodo in vafljevo rolico.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Nadevani mavrahi v smetanovi omaki
Kolački z robidnicami
Robidnice dodajo tem kolačkom poseben okus in sočnost, mandljevi lističi pa poskrbijo za hrustljavost.
Jabolčna pita z mandlji in medom
Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.