
Dvobarvna grozdna krema
Da za sladico ne bo samo torta ali pita, pripravite to fino grozdno kremo
Dvobarvna grozdna krema
Da za sladico ne bo samo torta ali pita, pripravite to fino grozdno kremo

Sestavine
- po 120 g črnega in belega grozdja (brez koščic)
- 4 žlice belega vina
- 4 žlice rdečega vina
- 2 žlički sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- list želatine
- 2 vafljevi rolici za okras

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- po 120 g črnega in belega grozdja (brez koščic)
- 4 žlice belega vina
- 4 žlice rdečega vina
- 2 žlički sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- list želatine
- 2 vafljevi rolici za okras
Postopek
Grozdje operemo, odstranimo peclje, jagode pa razpolovimo. Po eno črno in belo grozdno jagodo olupimo in prihranimo za okras sladice.
Pripravimo dve kozici. V eni skuhamo do mehkega belo grozdje v belem vinu, v drugi pa črno grozdje v rdečem vinu. Tako belo kot črno grozdje posladkamo z žličko sladkorja. Kuhano grozdje ločeno pretlačimo skozi gosto sito, nato pa damo na hladno.
Želatino namočimo v hladni vodi. Sladko smetano čvrsto stepemo. Polovično količino stepene smetane vmešamo v belo grozdno kašo, preostalo smetano pa v črno kašo. Želatino dobro ožmemo in raztopimo v topli vodni kopeli. V vsako kremo vmešamo po polovico raztopljene želatine. Vsako kremo damo v svojo brizgalno vrečko, nato pa kremi izmenično v plasteh nabrizgamo v ohlajena kozarca. Sladico okrasimo z grozdno jagodo in vafljevo rolico.