
Pečene paprike v solati
Pečene paprike v solati

Sestavine
- 12 pečenih rdečih paprik (najboljša je sorta kozji rog)
- 3 žlice olja
- 2 žlici kisa
- 5 strokov česna
- majhen šopek peteršilja
- sol

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 12 pečenih rdečih paprik (najboljša je sorta kozji rog)
- 3 žlice olja
- 2 žlici kisa
- 5 strokov česna
- majhen šopek peteršilja
- sol
Postopek
Olupljen česen in liste peteršilja drobno sesekljamo ter z mešamo. Pečene paprike olupimo in jih cele v plasteh zlagamo v skledo. Vsako plast rahlo solimo in potresemo z mešanico česna in peteršilja. Ko zložimo vse paprike jih polijemo s kisom, oljem in nekoliko tekočine, ki so jo paprike spustile, ko so se po peki hladile. Solato postavimo za nekaj ur na hladno, da se okusi prepojijo.
Najboljše pečene paprike
Pečena paprika je ena najbolj vsestranskih poletnih prilog. Narezana na fileje je imenitna v marinadi iz oljčnega olja, česna in peteršilja, lahko pa jo pripravimo tudi v solatah še z drugimi vrstami zelenjave, testeninami ali rižem … Če bi jo radi shranili za dlje časa, jo vložimo v kozarce s kisovo raztopino. Cele pečene paprike lahko tudi nadevamo, recimo z mešanico kajmaka, skute in pršuta. Ko lupimo paprike za nadevanje, pazimo, da ostanejo popolnoma cele, ne smemo jih prebosti, sicer bo iz njih stekel nadev. Recept, ki ga je za nas pripravil chef Bine Volčič, si lahko ogledate na tej povezavi.