
Lečna solata z rdečo papriko
Lečna solata z rdečo papriko

Sestavine
- 400 g kuhane leče
- 5 pečenih rdečih paprik (iz kozarca)
- pest rdečih redkvic
- pest oliv
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- nekaj listov zelene solate
- 150–200 g sira feta
- sol

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 400 g kuhane leče
- 5 pečenih rdečih paprik (iz kozarca)
- pest rdečih redkvic
- pest oliv
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- nekaj listov zelene solate
- 150–200 g sira feta
- sol
Postopek
Pečeno papriko narežemo na večje kose. Redkvice operemo in narežemo na manjše rezine. V dovolj veliko skledo damo lečo, papriko, redkvice, olive, nato vse skupaj začinimo z oljem in kisom, dobro premešamo in solimo.
Liste zelene solate očistimo, operemo in položimo na velik krožnik. Po listu razporedimo lečno solato in vse skupaj posujemo še s koščki sira feta.
Nasvet
Namesto leče lahko uporabimo tudi kuhan fižol.