Kaj boste skuhali danes?
Lečna solata z rdečo papriko
Lečna solata z rdečo papriko
Sestavine
- 400 g kuhane leče
- 5 pečenih rdečih paprik (iz kozarca)
- pest rdečih redkvic
- pest oliv
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- nekaj listov zelene solate
- 150–200 g sira feta
- sol
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 400 g kuhane leče
- 5 pečenih rdečih paprik (iz kozarca)
- pest rdečih redkvic
- pest oliv
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- nekaj listov zelene solate
- 150–200 g sira feta
- sol
Postopek
Pečeno papriko narežemo na večje kose. Redkvice operemo in narežemo na manjše rezine. V dovolj veliko skledo damo lečo, papriko, redkvice, olive, nato vse skupaj začinimo z oljem in kisom, dobro premešamo in solimo.
Liste zelene solate očistimo, operemo in položimo na velik krožnik. Po listu razporedimo lečno solato in vse skupaj posujemo še s koščki sira feta.
Nasvet
Namesto leče lahko uporabimo tudi kuhan fižol.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Veganska paelja s sušenim paradižnikom in oljkami
Paelja (paella) je znamenita španska jed. Ta je veganska - brez mesa in morskih sadežev, vendar polna sončnih zelenjavnih okusov.
Rabarbarin kolač z marcipanom in citrusi
Rabarbarin kolač, poln svežine, bo odlično pospremil popoldansko čajanko