Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 5 žlic oljčnega olja
- 4 paprike (najboljše so rdeče, rumene ali oranžne)
- 1 strt strok česna
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 žlici odcejenih kaper
- sol
- poper
- pest grobo nasekljanega peteršilja
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 5 žlic oljčnega olja
- 4 paprike (najboljše so rdeče, rumene ali oranžne)
- 1 strt strok česna
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 žlici odcejenih kaper
- sol
- poper
- pest grobo nasekljanega peteršilja
Postopek
Paprike operemo in jih premažemo z žlico oljčnega olja. Pripravimo žar in paprike na njem spečemo tako, da lupina počrni (paprike lahko spečemo tudi v pečici pod žarom). Pečene damo v plastično vrečko. Počakamo, da se toliko ohladijo, da jih lahko primemo v roke.
Paprike olupimo in jim odstranimo peclje in semena. Natrgamo jih na rezine. Razporedimo jih na postrežnem krožniku. V skodelici zmešamo preostalo olje, česen in kis, mešanico začinimo s soljo in poprom, z njo prelijemo paprike, jih posujemo s peteršiljem in kaprami ter postrežemo.