© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Na žaru pečena paprika s kaprami in peteršiljem

Na žaru pečena paprika s kaprami in peteršiljem

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
na-zaru-pecena-paprika-s-kaprami-in-petersiljem_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 5 žlic oljčnega olja
  • 4 paprike (najboljše so rdeče, rumene ali oranžne)
  • 1 strt strok česna
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici odcejenih kaper
  • sol
  • poper
  • pest grobo nasekljanega peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 5 žlic oljčnega olja
  • 4 paprike (najboljše so rdeče, rumene ali oranžne)
  • 1 strt strok česna
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici odcejenih kaper
  • sol
  • poper
  • pest grobo nasekljanega peteršilja

Postopek

1

Paprike operemo in jih premažemo z žlico oljčnega olja. Pripravimo žar in paprike na njem spečemo tako, da lupina počrni (paprike lahko spečemo tudi v pečici pod žarom). Pečene damo v plastično vrečko. Počakamo, da se toliko ohladijo, da jih lahko primemo v roke.

2

Paprike olupimo in jim odstranimo peclje in semena. Natrgamo jih na rezine. Razporedimo jih na postrežnem krožniku. V skodelici zmešamo preostalo olje, česen in kis, mešanico začinimo s soljo in poprom, z njo prelijemo paprike, jih posujemo s peteršiljem in kaprami ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.