
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 5 žlic oljčnega olja
- 4 paprike (najboljše so rdeče, rumene ali oranžne)
- 1 strt strok česna
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 žlici odcejenih kaper
- sol
- poper
- pest grobo nasekljanega peteršilja

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 5 žlic oljčnega olja
- 4 paprike (najboljše so rdeče, rumene ali oranžne)
- 1 strt strok česna
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 žlici odcejenih kaper
- sol
- poper
- pest grobo nasekljanega peteršilja
Postopek
Paprike operemo in jih premažemo z žlico oljčnega olja. Pripravimo žar in paprike na njem spečemo tako, da lupina počrni (paprike lahko spečemo tudi v pečici pod žarom). Pečene damo v plastično vrečko. Počakamo, da se toliko ohladijo, da jih lahko primemo v roke.
Paprike olupimo in jim odstranimo peclje in semena. Natrgamo jih na rezine. Razporedimo jih na postrežnem krožniku. V skodelici zmešamo preostalo olje, česen in kis, mešanico začinimo s soljo in poprom, z njo prelijemo paprike, jih posujemo s peteršiljem in kaprami ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečeni jajčevci z govedino in parmezanom
Odlična jed z jajčevci za spomin na poletje
Borovničeva kupa z vaniljevo kremo
Imenitna kremasta zloženka – najboljša je z gozdnimi borovnicami!
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek