Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečen krompir s pršutom

Pečen krompir s pršutom

Čas priprave 1 h 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI3137905@Take5-HasselbackP_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 4 veliki krompirji za peko
  • 50 g masla
  • 1 žlička dimljene mlete paprike
  • 8 rezin pršuta
  • 1,75 dl kisle smetane

Preberite tudi

pasta-miso

Kaj je koji?

Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.

ciscenje-ostrig_uvodna

Kako izluščimo ostrige

Korak za korakom do varnega in učinkovitega odpiranja ostrig. Preprečite poškodbe in ohranite ostrige sveže ter brez odkrhnjenih koščkov lupine.

Sestavine

  • 4 veliki krompirji za peko
  • 50 g masla
  • 1 žlička dimljene mlete paprike
  • 8 rezin pršuta
  • 1,75 dl kisle smetane

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V krompir v polcentimetrskih razmakih naredimo zareze do treh četrtin debeline. Maslo stopimo skupaj s papriko in z njim premažemo krompirje po vseh straneh, potisnemo ga tudi v zareze. Krompirje zložimo v teflonski pekač in pečemo 1 uro in 15 minut, da se zunaj zlato in hrustljavo zapečejo, znotraj pa so mehki, tako da vanje zlahka zapičimo nabodalo.

2

Ko je krompir skoraj pečen, pekač obložimo s papirjem za peko. Rezine pršuta prepogibamo naprej in nazaj, kot da bi delali pahljačo, nato jih položimo na pekač, ki ga potisnemo v pečico pod krompir in pečemo 10 do 15 minut, da se pršut hrustljavo zapeče. Krompir vzamemo iz pečice, ga obložimo s kislo smetano in pršutom ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.