
Pečen krompirček s parmezanom in pomakami
Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem
Pečen krompirček s parmezanom in pomakami
Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem

Sestavine
- 1,5 kg krompirja za peko
- 1 žlica kisa (najbolje sladnega)
- približno 1,5 dl sončničnega olja
- 50 g drobno naribanega parmezana
majonezna pomaka s kečapom
- sol
- 200 g majoneze
- 60 g kečapa
- 5 kapljic tabaska
- ½ žličke dimljene mlete paprike
- sok ½ limone
jogurtova pomaka s hariso
- 200 g grškega jogurta
- 1 žlica harise
- prgišče sesekljanega peteršilja
limonovo-česnova majonezna pomaka
- 150 g majoneze
- naribana lupinica 1 bio limone
- 2 strta stroka česna
- ½ žličke zdrobljenega črnega popra
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
- 1,5 kg krompirja za peko
- 1 žlica kisa (najbolje sladnega)
- približno 1,5 dl sončničnega olja
- 50 g drobno naribanega parmezana
majonezna pomaka s kečapom
- sol
- 200 g majoneze
- 60 g kečapa
- 5 kapljic tabaska
- ½ žličke dimljene mlete paprike
- sok ½ limone
jogurtova pomaka s hariso
- 200 g grškega jogurta
- 1 žlica harise
- prgišče sesekljanega peteršilja
limonovo-česnova majonezna pomaka
- 150 g majoneze
- naribana lupinica 1 bio limone
- 2 strta stroka česna
- ½ žličke zdrobljenega črnega popra
Postopek
Krompir olupimo in narežemo na krhlje. Splaknemo jih s hladno vodo, da odplaknemo škrob, nato ga kuhamo v velikem loncu osoljene vode s kisom 6 do 8 minut, da se zmehča. Odcedimo ga in preložimo na desko, kjer se ohladi.
Pečico segrejemo na 220 °C. V pekač nalijemo olje in ga segrevamo 5 minut, nato vanj previdno naložimo krompir in ga z lopatico ali prijemalkami obrnemo v olju. Pečemo ga 40 minut, ga obrnemo, posujemo s parmezanom in pečemo še 20 do 25 minut, da se hrustljavo zapeče.
Vsako v svoji skledici zmešamo še pomake. Krompirček vzamemo iz pečice, ga odcedimo na kuhinjskih brisačah in malo posolimo. Postrežemo ga s pomakami.
Igrajte se z oblikami!
Hrustljavi krompirček in raznolike pomake so lahko zvezda vsake zabave in sproščenega druženja s prijatelji. Ko ste v naglici, lahko posežete po zamrznjenem krompirju, ki je na voljo v oblikah, da lahko še lepše zajamemo pomako! Pri pomakah dajte domišljiji prosto pot in ustvarjalnost združite s praktičnostjo.