
Dušene svinjske ličnice s klobasico in papriko
Svinjske ličnice za pravo poslastico
Dušene svinjske ličnice s klobasico in papriko
Svinjske ličnice za pravo poslastico

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 velike svinjske ličnice (približno 600 g)
- sol in poper
- 8 mini klobasic chorizo za kuhanje
- 1 čebula
- 4 rdeče paprike
- 4 stroki česna
- 1 žlica sladke dimljene mlete paprike
- 1⁄4 žličke kajenskega popra
- 1,75 dl belega vina
- 400 g (1 pločevinka) češnjevega paradižnika
- nekaj vejic peteršilja
za prilogo
- 400 g širokih rezancev
- 4 žlice kisle smetane
Preberite tudi

Kako določiti višino kuhinjskega pulta
Kuhanje naj bo užitek, ne telovadba za hrbet! Odkrijte idealno višino kuhinjskega pulta za udobno ustvarjanje v kuhinji.


Ena najgrših rib, ki je tako okusna, da jo morate pokusiti
Romb je plemenita riba z morskega dna, ki s svojim nežnim, aromatičnim mesom osvaja gurmane po svetu. Ni najlepša, je pa med najokusnejšimi morskimi ribami.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 velike svinjske ličnice (približno 600 g)
- sol in poper
- 8 mini klobasic chorizo za kuhanje
- 1 čebula
- 4 rdeče paprike
- 4 stroki česna
- 1 žlica sladke dimljene mlete paprike
- 1⁄4 žličke kajenskega popra
- 1,75 dl belega vina
- 400 g (1 pločevinka) češnjevega paradižnika
- nekaj vejic peteršilja
za prilogo
- 400 g širokih rezancev
- 4 žlice kisle smetane
Postopek
Svinjske ličnice dobro solimo in popramo, klobasice razpolovimo. Čebulo narežemo na lističe, česen na tanke rezinice, papriko na tanke rezine, peteršilj sesekljamo.
V težki nepregorni kozici segrejemo olje in na srednji do visoki temperaturi v več izmenah popečemo ličnice, 3 do 4 minute na vsaki strani, da karamelizirajo, nato jih prenesemo na krožnik. V kozico damo klobasice in jih pražimo 2 minuti, da se maščoba obarva živo rdeče, klobasice pa se hrustljavo zapečejo. Preložimo jih na krožnik.
Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo). V kozico damo čebulo in papriko, dobro solimo in popramo ter pražimo 5 do 10 minut, da sta malce ožgani in se zmehčata, nato temperaturo znižamo in dodamo česen, mleto papriko in kajenski poper ter pražimo nekaj minut. Prilijemo belo vino in nežno zavremo, nato dodamo paradižnik iz pločevinke in 2,5 dl vode. V kozico vrnemo ličnice in klobasice, pokrijemo s pokrovko in postavimo v pečico za uro in pol.
Kozico odkrijemo, jed dobro premešamo in jo vrnemo v pečico še za eno uro, da je meso zelo mehko in omaka povre. Meso z vilicami natrgamo v omako.
Jed po okusu dodatno začinimo, primešamo peteršilj in postrežemo s širokimi rezanci, ki smo jih skuhali po navodilu na zavitku, ter kislo smetano.