
Malinov sorbet
Malinov sorbet

Sestavine
- 250 g sladkorja
- 400 g malin
- sok ½ limone

Sobotni recept: Njoki po sorentinsko
Domači njoki z bogato paradižnikovo omako in topljenim sirom – preprost, a razkošen obrok

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.
Sestavine
- 250 g sladkorja
- 400 g malin
- sok ½ limone
Postopek
Sladkor damo v kozico z 2,5 dl vode, segrevamo do nežnega vrenja in kuhljamo, dokler se sladkor ne stopi, medtem občasno pomešamo. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Maline in limonov sok v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladek pire. Pretisnemo ga skozi sito, da se znebimo semen. Malinovo tekočino v skledi zmešamo z ohlajenim sirupom in dobro zmešamo, nato preložimo v strojčke za sladoled in zmešamo po navodilih proizvajalca, da nastane gladka masa. Postavimo v hladilnik čez noč, da se strdi. Sorbet vzamemo iz zamrzovalnika 5 do 10 minut pred postrežbo.
Nasvet
Za malinov sorbet lahko uporabimo odtajane zamrznjene maline.