
Bučne polpete s prekajenim lososom
Buča in krompir se odlično znajdeta tudi v hitro pripravljenih polpetah.
Bučne polpete s prekajenim lososom
Buča in krompir se odlično znajdeta tudi v hitro pripravljenih polpetah.

Sestavine
- 200 g krompirja
- 300 g mesa jedilne buče
- 2 jajci
- 80 g polnozrnate moke
- sol
- poper
- nariban muškatni orešek
- oljčno olje za peko
- 150 g prekajenega lososa (tanke rezine)
- 4 žlice kisle smetane
- 1 čebula, narezana na tanke rezine
- bazilika za okras
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 200 g krompirja
- 300 g mesa jedilne buče
- 2 jajci
- 80 g polnozrnate moke
- sol
- poper
- nariban muškatni orešek
- oljčno olje za peko
- 150 g prekajenega lososa (tanke rezine)
- 4 žlice kisle smetane
- 1 čebula, narezana na tanke rezine
- bazilika za okras
Postopek
Krompir operemo, olupimo in naribano; tudi bučno meso naribamo. Jajca in moko v primerni skledi gladko zmešamo. Naribano bučo in krompir zmešamo z jajčno zmesjo ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Kepico mase poskusno spečemo in maso po okusu začinimo. Iz bučne mase naredimo 8 polpet. Na obeh straneh jih počasi pečemo v teflonski ponovi na kančku oljčnega olja.
Bučne polpete serviramo z rezinami prekajenega lososa ter okrasimo s kislo smetano, čebulo in drobnjakom.