
Pražena ajdova kaša z zelenjavo
Pražena ajdova kaša z zelenjavo

Sestavine
- 120 g ajdove kaše
- 30 g olupljenega korenja
- 30 g olupljenega gomolja zelene
- 30 g stebelne zelene
- 30 g olupljene rumene kolerabe
- 1 strok česna
- maščoba za praženje
- sol
- mleti poper
Preberite tudi

Božanski cheesecake s češnjami
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.
Sestavine
- 120 g ajdove kaše
- 30 g olupljenega korenja
- 30 g olupljenega gomolja zelene
- 30 g stebelne zelene
- 30 g olupljene rumene kolerabe
- 1 strok česna
- maščoba za praženje
- sol
- mleti poper
Postopek
Ajdovo kašo dobro splaknemo pod tekočo vodo, jo stresemo v primerno veliko kozico, zalijemo s toliko vode, da sega 2 cm nad kašo, solimo in kuhamo na zmernem ognju toliko časa, da vsa voda izhlapi.
Česen olupimo in sesekljamo. Korenovke in steblo zelene narežemo na kocke. Na maščobi prepražimo česen in narezano zelenjavo, dodamo kuhano ajdovo kašo, premešamo, solimo in popramo.