
Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- 200 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 jajca
- ½ žličke mandljeve arome
- 175 g moke
- 85 g mletih mandljev
- ½ zavitka pecilnega praška
- 300 g kandiranih češenj
- 1 dl mleka
- 2 žlici mandljevih lističev

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!
Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- 200 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 jajca
- ½ žličke mandljeve arome
- 175 g moke
- 85 g mletih mandljev
- ½ zavitka pecilnega praška
- 300 g kandiranih češenj
- 1 dl mleka
- 2 žlici mandljevih lističev
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Dno in obod modla s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko. Penasto umešamo maslo in sladkor ter jima drugo za drugim dodamo jajca. Vmešamo mandljevo aromo, moko, mlete mandlje in pecilni prašek, na koncu pa še češnje in mleko.
Testo nadevamo v pripravljeni model in ga po vrhu potresemo z mandljevimi lističi. Pečemo 1 uro do 1 uro in 15 minut. Preden postrežemo, naj se kolač ohladi v modlu.
Češnje
Če bomo uporabili cele češnje, bodo potonile na dno kolača. Če želimo, da so enakomerno razporejene po vsem testu, jih raje narežemo na četrtine ali na manjše koščke.