
Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- 200 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 jajca
- ½ žličke mandljeve arome
- 175 g moke
- 85 g mletih mandljev
- ½ zavitka pecilnega praška
- 300 g kandiranih češenj
- 1 dl mleka
- 2 žlici mandljevih lističev
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- 200 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 jajca
- ½ žličke mandljeve arome
- 175 g moke
- 85 g mletih mandljev
- ½ zavitka pecilnega praška
- 300 g kandiranih češenj
- 1 dl mleka
- 2 žlici mandljevih lističev
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Dno in obod modla s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko. Penasto umešamo maslo in sladkor ter jima drugo za drugim dodamo jajca. Vmešamo mandljevo aromo, moko, mlete mandlje in pecilni prašek, na koncu pa še češnje in mleko.
Testo nadevamo v pripravljeni model in ga po vrhu potresemo z mandljevimi lističi. Pečemo 1 uro do 1 uro in 15 minut. Preden postrežemo, naj se kolač ohladi v modlu.
Češnje
Če bomo uporabili cele češnje, bodo potonile na dno kolača. Če želimo, da so enakomerno razporejene po vsem testu, jih raje narežemo na četrtine ali na manjše koščke.